ПИРІГ Тамале

Інгредієнти

Для маринаду:

  • сік 1 великого апельсина
  • сік 1 великого лайма
  • 8 зубчиків часнику
  • 2 ч. л. насіння зіри
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • сіль

Для начинки:

  • 1 кг свинячої лопатки без кістки
  • 100 г копченої шинки
  • 100 г ковбаси чорізо або копчених ковбасок
  • 2 великі цибулини
  • 2 великих солодких перцю
  • 800 г консервованих рубаних помідорів у власному соку
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1/2 склянки сухого хересу
  • 1 ч. л. порошку копченої паприки
  • 3 ст. л. оливкового масла

Починайте готувати за 7 год до подачі

  • 3 склянки кукурудзяної крупи середнього помелу
  • 1 стакан кукурудзи
  • 2 яйця
  • 300 г овечої бринзи
  • 2 ч. л. розпушувача

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ПИРІГ Тамале

Для маринаду у великій ємності з'єднайте подрібнений часник, зіру, сік цитрусових, 1 ч. Л. солі і масло, змішайте, натріть лопатку з усіх боків, закрийте, поставте в холодильник на 3 ч (іноді перевертайте).
Вийміть м'ясо з маринаду (маринад збережіть). М'ясо покладіть в скороварку, залийте окропом так, щоб вона закрила м'ясо повністю, встановіть кришку, готуйте 30 хв., Зніміть з вогню, остудіть. Якщо у вас немає скороварки, варіть м'ясо у звичайній великій каструлі 2-2,5 ч на дуже маленькому вогні. Слідкуйте, щоб воно весь час було закрито водою.

Чоризо і шинку поріжте дрібними кубиками. Перець очистіть від насіння, наріжте такими ж кубиками. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Остигнула свинину вийміть з бульйону, 1,5 склянки бульйону збережете (решті не знадобиться). Свинину порубаєте не дуже дрібно. Розігрійте масло у великій сковороді, обсмажте свинину до коричневої скоринки. Перекладіть м'ясо в тарілку, а в сковороду покладіть чоризо, шинку, цибулю і перець. Готуйте, помішуючи, 15 хв. Додайте паприку, готуйте ще 1 хв.
Поверніть свинину в сковороду, додайте томати разом з соком, томатну пасту, херес і збережений маринад. Закрийте кришкою і готуйте на середньому вогні, періодично помішуючи, 20 хв. Зніміть з вогню і тримайте теплим. Крок 2

ПИРІГ Тамале

Зробіть тісто: доведіть збережений бульйон з 1 склянкою води до кипіння, зніміть з вогню. Всипте в гарячий бульйон кукурудзяну крупу, перемішайте, варіть 20 хв., Зніміть з вогню, остудіть. Змішайте в мисці розпушувач і дрібку солі, додайте олію і збиті яйця, змішайте з кукурудзяною кашею. 1,5 склянки тесту відкладіть в іншу миску. У час, що залишився тісто покладіть кукурудзу. Крок 3

ПИРІГ Тамале

Змастіть маслом форму для запікання. Розподіліть тісто з кукурудзою по дну і бортах форми. Перекладіть начинку в форму, посипте розкришеним сиром. У час, що залишився тісто влийте ще 1/4 склянки гарячої води, вимісити, закрийте пиріг «кришкою» з цього тесту. Випікайте в розігрітій до 200 ° С духовці 40-50 хв. Перед подачею дайте постояти 15 хв.

Рада гастроному
Цей пиріг можна зробити вегетаріанським , приготувавши його з начинкою з сиру і квасолі з додаванням цибулі, часнику, гострого і солодкого перцю.
Господині на замітку

Легендарний пиріг вроджених американців: дуже ситний, ароматний і ошатний.

0/5 (0 Reviews)