Інгредієнти
Для маринаду:
- сік 1 великого апельсина
- сік 1 великого лайма
- 8 зубчиків часнику
- 2 ч. л. насіння зіри
- 1 ст. л. оливкового масла
- сіль
Для начинки:
- 1 кг свинячої лопатки без кістки
- 100 г копченої шинки
- 100 г ковбаси чорізо або копчених ковбасок
- 2 великі цибулини
- 2 великих солодких перцю
- 800 г консервованих рубаних помідорів у власному соку
- 1 ст. л. томатної пасти
- 1/2 склянки сухого хересу
- 1 ч. л. порошку копченої паприки
- 3 ст. л. оливкового масла
Починайте готувати за 7 год до подачі
- 3 склянки кукурудзяної крупи середнього помелу
- 1 стакан кукурудзи
- 2 яйця
- 300 г овечої бринзи
- 2 ч. л. розпушувача
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для маринаду у великій ємності з'єднайте подрібнений часник, зіру, сік цитрусових, 1 ч. Л. солі і масло, змішайте, натріть лопатку з усіх боків, закрийте, поставте в холодильник на 3 ч (іноді перевертайте).
Вийміть м'ясо з маринаду (маринад збережіть). М'ясо покладіть в скороварку, залийте окропом так, щоб вона закрила м'ясо повністю, встановіть кришку, готуйте 30 хв., Зніміть з вогню, остудіть. Якщо у вас немає скороварки, варіть м'ясо у звичайній великій каструлі 2-2,5 ч на дуже маленькому вогні. Слідкуйте, щоб воно весь час було закрито водою.
Чоризо і шинку поріжте дрібними кубиками. Перець очистіть від насіння, наріжте такими ж кубиками. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Остигнула свинину вийміть з бульйону, 1,5 склянки бульйону збережете (решті не знадобиться). Свинину порубаєте не дуже дрібно. Розігрійте масло у великій сковороді, обсмажте свинину до коричневої скоринки. Перекладіть м'ясо в тарілку, а в сковороду покладіть чоризо, шинку, цибулю і перець. Готуйте, помішуючи, 15 хв. Додайте паприку, готуйте ще 1 хв.
Поверніть свинину в сковороду, додайте томати разом з соком, томатну пасту, херес і збережений маринад. Закрийте кришкою і готуйте на середньому вогні, періодично помішуючи, 20 хв. Зніміть з вогню і тримайте теплим. Крок 2
Зробіть тісто: доведіть збережений бульйон з 1 склянкою води до кипіння, зніміть з вогню. Всипте в гарячий бульйон кукурудзяну крупу, перемішайте, варіть 20 хв., Зніміть з вогню, остудіть. Змішайте в мисці розпушувач і дрібку солі, додайте олію і збиті яйця, змішайте з кукурудзяною кашею. 1,5 склянки тесту відкладіть в іншу миску. У час, що залишився тісто покладіть кукурудзу. Крок 3
Змастіть маслом форму для запікання. Розподіліть тісто з кукурудзою по дну і бортах форми. Перекладіть начинку в форму, посипте розкришеним сиром. У час, що залишився тісто влийте ще 1/4 склянки гарячої води, вимісити, закрийте пиріг «кришкою» з цього тесту. Випікайте в розігрітій до 200 ° С духовці 40-50 хв. Перед подачею дайте постояти 15 хв.
Рада гастроному
Цей пиріг можна зробити вегетаріанським , приготувавши його з начинкою з сиру і квасолі з додаванням цибулі, часнику, гострого і солодкого перцю. Господині на замітку
Легендарний пиріг вроджених американців: дуже ситний, ароматний і ошатний.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!