ПИРІГ ПРОВАНС

Інгредієнти

  • чебрець

Для начинки

  • фарш м'ясний – 500 г

Для начинки

  • картопля великий – 5 шт.
  • цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
  • морква велика – 2 шт.
  • гарбуз – 300 г
  • сметана – 2 ст. л.
  • перець – за смаком
  • сіль – за смаком

Для тесту

  • дріжджі швидкі – 1 пакетик

Для тесту

  • молоко – 450 мл
  • борошно – 1 кг
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 3 ч. л.
  • олія оливкова – 3 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Змішуємо тепле молоко, дріжджі, 3 ст.л. муки. Відставляємо сторону. Чекаємо, коли опара «підійде». Овочі чистимо. Картоплю нарізаємо НЕ великою соломкою, моркву та гарбуз кубиками. Складаємо у велику посуд, солимо, перчимо, додаємо сметану і перемішуємо. Додаємо в уже «підійшла» опару залишилися для тесту інгредієнти і добре вимішуємо. Відставляємо сторону, накривши вологим рушником. Чекаємо, коли тісто «підніметься». М'ясний фарш обсмажуємо з цибулею на сковороді до прозорості цибулі і розсипчастості фаршу, солимо, перчимо. Даємо трохи охолонути. «Що піднялося» тісто ділимо на дві частини для верхнього і нижнього коржа. Розкачуємо нижній корж пирога і поміщаємо його на деко, покритий пергаментним папером, просоченою маслом. На нього викладаємо начинку – спочатку овочі, потім м'ясний фарш з цибулею. Накриваємо верхнім шаром тіста, в центрі робимо отвір. У пророблений отвір наливаємо сік зі сметаною, який «дали» овочі. Даємо пирога настоятися 20 хвилин. Потім поміщаємо його в нагріту до 180 & deg; C духовку на 1,5 години. Коли пиріг підрум'яниться, виймаємо його і змащуємо розтопленим вершковим маслом (можна в масло всипати трохи сушеного часнику), накриваємо пергаментом і чистим рушником. Даємо настоятися 40 хвилин.

0/5 (0 Reviews)