ПОЛЕНТА по-неаполітанські

Запечена полента з шинкою, сиром, маслинами і томатним соусом.

Інгредієнти

  • полента – 300 г
  • вода – 2 ст.
  • молоко – 2 ст.
  • вершкове масло – 50 г
  • моцарелла – 250 г
  • шинка – 150 г
  • маслини – 10 шт.
  • соус:
  • масло оливкове – 1 ст. л.
  • часник – 1 зуб.
  • цибуля – 2 шт.
  • перець червоний болгарський – 1 шт.
  • томати в с/с – 200 г
  • вино біле – 100 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Соус. У сотейнику на маслі обсмажити дрібно нарізані часник, цибуля, перець. Крок 2

ПОЛЕНТА по-неаполітанські

Додати вино і томати. Готувати 3-5 хв. Крок 3

ПОЛЕНТА по-неаполітанські

зварити поленту. Воду з молоком довести до кипіння, посолити, додати поленту. Варити, помішуючи, 1 хв. Вмішати вершкове масло і частина сиру (натертого). Крок 4

ПОЛЕНТА по-неаполітанські

У форму для запікання викласти поленту, соус, нарізану шинку, і маслини, посипати сиром, що залишився. Крок 5

ПОЛЕНТА по-неаполітанські

запікати 5-10 хв. при 200 градусах. Смачного!

0/5 (0 Reviews)