Плов

Інгредієнти

  • Свинина або баранина 500-900 г
  • Рис довгозерний 250-450 г
  • Ріпчасту цибулю 1-3 шт.
  • Морква 1-2 шт.
  • Часник 2-3 зубчики
  • Вода 200-400 мл
  • Сіль 1/2 – 1 ч.л.
  • Спеції

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 М'ясо промити, нарізати кубиками по 2-2,5 см. Крок 2 Цибулю, моркву почистити і дрібно нарізати. У чашу мультиварки викласти м'ясо, цибулю і моркву, додати сіль, спеції і перемішати. Крок 3 Рис промити до прозорої води. Часник почистити і порізати пластинами. Зверху на м'ясо викласти рис і розрівняти, закласти в нього пластини часнику. Залити водою. Крок 4 Закрити кришку і клапан випускання пари. Встановити режим “плов”, час середнє (20 хв). Готувати до закінчення режиму, після чого відкрити клапан і випустити пар. Готовий плов ПЕРЕМІШАТИ. Закрити кришку і дати настоятися 10 хв. Господині на замітку

Спробувати бурий (нешліфований і неполірований рис). Для додання золотистого кольору плову додати каррі.

0/5 (0 Reviews)