Знаменитий салат з острова Капрі з моцарели, помідорів і базиліка є джерелом натхнення для кухарів усього світу. Для тих, кому набридла класична версія салату, пропонуємо приготувати закуску з персиками і сиров'яленому шинкою.
Інгредієнти
- 6 стиглих персиків
- 1 пучок базиліка
- 3 великих кульки моцарели
- 130 г прошутто, хамона або схожою сиров'яленому шинки
- 3 ст. л. оливкового масла
- 3 ст. л. бальзамічного крему
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
У персиків видаліть кісточку. Наріжте часточками товщиною 4-5 мм. Крок 2
Моцареллу наріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Крок 3 Викладіть на блюдо в хаотичному порядку часточки персиків, гуртки моцарели, прошютто і листочки базиліку. Полийте салат оливковою олією, посоліть і поперчіть. Крок 4 Акуратно збризніть салат бальзамічним кремом. До речі
Дуже смачним вийде цей салат, якщо персики підсмажити на грилі. Замість персиків можна спробувати використовувати солодкі груші або соковитий солодкий інжир.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!