пельняні – традиційне & nbsp; удмуртское блюдо, яке раніше готували на великі свята і подавали найдорожчим гостям. У перекладі з удмуртського пельнянь означає & quot; хлібне вушко & quot ;. Готується з трьох видів м'яса, а для додання начинці більшої соковитості & quot; вушко & quot; пельняні з одного краю завжди залишають відкритим. Подають пельняні з томатним соусом, з зеленню, сметаною, майонезом або з хреновиною.
Інгредієнти
Для тіста:
- вода – 200 г
- яйце- 100 г
- соль- 10 г
- борошно житнє – 150 г
- борошно пшеничне – 420 г
Для фаршу:
- яловичина б/к – 500 г
- баранина б/к – 300 г
- свиняча лопатка б/к – 300 г
- цибуля ріпчаста чищений – 300 г
- соль- 10 г
- перець чорний свіжозмелений – 4 г
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> сало – 100 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Готуємо тісто. У мисці з'єднуємо воду, яйце, сіль і борошно. Замішуємо тісто. Готове тісто перекладаємо в п/е пакет і залишаємо на 10-15 хв. Крок 2 Готуємо фарш. Яловичину, баранину, свинину лопатку, сало і цибулю нарізаємо невеликими шматочками і подрібнюємо в м'ясорубці з 2-ма решітками (велика і дрібна) 1 раз. Заправляємо сіллю і перцем. Ретельно перемішуємо. Готовий фарш не бережемо. Крок 3 Розкачуємо тісто у великій тонкий пласт і склянкою або аналогічної по діаметру формочкой вирізаємо кола. Крок 4 В центр кожного гуртка викладаємо фарш, защипуємо краю і надаємо пельняні форму вуха. Обов'язково залишаємо дірочку з одного краю – для наваристого бульйону. Крок 5 Опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо до тих пір, поки пельняні не спливуть. Подаємо гарячими з будь-яким соусом. До речі
Рецепт розроблений і наданий етнокомплексом & quot; Боброва долина & quot ;, Іжевськ, Удмуртія.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!