Інгредієнти
- вода – 0,5 склянки
- борошно пшеничне – 2,5 склянки </li >
- бульйон курячий або вода – 2 л
- часник – 2-3 зубчики
- яйце – 2 шт
для начинки
- м’ясо кролика – 700 г
для начинки
- розмарин свіжий – 1 ч.л. листочків
- масло вершкове – 25 г
- часник – 1 зубчик
- горілка – 30 г </li >
для соусу
- петрушка (зелень) – 1 ч.л.
- лайм – цедра 1 шт
для соусу
- сметана – 4 ст.л. свіжої
Покроковий рецепт приготування
Приготувати тісто. У великій мисці змішати воду і яйця, потім невеликими порціями, розмішуючи, додати просіяне борошно. Дістати тісто з миски і вимісити до повної однорідності. Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник. На сковороді розтопити масло. Покласти шматки кролика, розрізаний навпіл зубчик часнику і розмарин. Смажити, час від часу помішуючи, на сильному вогні до зміни кольору м’яса. Влити горілку. Готувати, поки не зникне запах алкоголю. Сметану розбавити рівною кількістю води і влити в сковороду. Приправити, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 10-12 хв., Потім зняти з вогню, дати трохи охолонути. Перекласти вміст сковороди в блендер і подрібнити до стану пюре. Тісто дістати з холодильника, ще раз вимісити. Відщипувати від шматка тесту по невеликому шматочку – розміром близько 1,5 см – і розминати його пальцями в дуже тонкий корж (основну частину тесту потрібно прикрити вологим рушником). На кожен коржик класти по неповної чайній ложці начинки і акуратно защипувати краю. Підготовлені пельмені викласти на тацю. Закип’ятити бульйон з додаванням неочищених зубчиків часнику, опустити пельмені і варити близько 1-2 хв., Потім вийняти шумівкою і розкласти по глибоких тарілках; в кожну тарілку можна додати трохи бульйону. Змішати сметану з подрібненою цедрою лайма і зеленню петрушки, подати з пельменями як соус, в окремих чашках. Подавати до дуже холодної горілки.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!