Пекінська ЛІТНІЙ САЛАТ

Коли думати про гарячу їжу навіть не хочеться, а окрошка і борщ набридли, тамувати голод в спеку можна салатами, причому не тільки зклкнимі. Пекінський річний салат готується з рисової локшини, маринованої свинини і зеленої квасолі. Советуемм приготувати відразу побільше – салат прекрасно зберігається в холодильнику.

Пекінська ЛІТНІЙ САЛАТ

Інгредієнти

  • 600 г м'якоті свинини (краще всього окіст)
  • 450 г стручкової зеленої квасолі
  • 60 г тонкої рисової локшини
  • 1 маленький сухий перчик чилі
  • 6 ст. л. рослинного масла
  • 2 л бутильованої води без газу
  • сіль

Заправка для локшини: < ul>

  • 1 ч. л. кунжутного масла
  • щіпка солі
  • Заправка для салату:

    • 2 ст. л. соєвого соусу
    • 2 ст. л. кунжутного масла
    • 2 ст. л. рисового вина або саке
    • 1 ст. л. цукру
    • 1,5 ч. л. солі

    Маринад для свинини:

    • 2 ст. л. соєвого соусу
    • 1 ст. л. рисового вина або саке
    • 2 см кореня свіжого імбиру
    • 1 перо зеленої цибулі
    • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
    • 1/2 ч. л. цукру

    Покроковий рецепт приготування

    1. Зріжте з м'яса весь жир і плівки. Наріжте його поперек волокон на шматки товщиною 0,5-0,7 см. Кожен шматок наріжте на тонкі смужки. Зробіть маринад для свинини: імбир очистіть і натріть на тертці. Зелену цибулю подрібніть. Крохмаль змішайте з рисовим вином. Покладіть у велику миску всі інгредієнти маринаду, ретельно перемішайте; додайте нарізану свинину, ще раз перемішайте, закрийте миску плівкою; залиште на 20 хв.
    2. У квасолі відріжте кінчики і наріжте її на шматки 5 см. Закип'ятіть бутильовану воду з 1 ст. л. солі і бланшувати квасолю протягом 3-4 хв., поки не стане м'якою. Відразу злийте воду, промийте холодною водою і обсушити.

    3. Зваріть рисову локшину відповідно до інструкції на упаковці; відкиньте на друшляк, промийте холодною водою, обсушити, покладіть в миску і полийте заправкою для локшини. Перемішайте і накрийте плівкою.

    4. Нагрійте в воке або глибокій сковороді з товстим дном 3 ст. л. рослинної олії. Масло має бути дуже гарячим. Вийміть половину порції свинини з маринаду шумівкою і обсмажуйте на максимальному вогні, помішуючи, 3 хв. Потім перекладіть м'ясо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Очистіть сковороду, знову розігрійте в ній 3 ст. л. масла, додайте решту свинину і посмажте точно так же.
    5. Покладіть локшину в тарілки. На неї викладіть квасоля, зверху гіркою смажену свинину. Ще раз розігрійте вок, покладіть всі інгредієнти заправки для салату разом з сухим чилі, доведіть до кипіння і варіть 1 хв. Полийте заправкою салат і подавайте теплим.

    Рада гастроному
    Щоб свинину було легше різати так тонко, перед нарізкою краще потримати м'ясо в морозильнику 15-20 хв. Господині на замітку

    Пекін вважається в Китаї холодним північним містом, але літо в ньому спекотне і задушливе. У таку погоду особливо популярні найрізноманітніші холодні страви. Ось одне з них: смужки ніжною свинини, хрусткі стручки зеленої квасолі і прозора рисова локшина в терпкою кунжутної заправці. Цей салат подають і як закуску, і як самостійне блюдо.

    0/5 (0 Reviews)