ПЕЧІНКА цесарки З луків-яблучним соусом

ПЕЧІНКА цесарки З луків-яблучним соусом

Інгредієнти

  • 600 г печінки цесарки
  • 1 велике кисло-солодке яблуко
  • 2 великі цибулини
  • 4 ст. л. бальзамічного оцту
  • 2 ст. л. меду
  • 0,5 склянки борошна топлене масло сіль, мелений чорний перець 1 гілочка розмарину для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Кожну печінку розрізати навпіл, збризніть все1 ст. л. бальзамічного оцту і приправте перцем.Дайте постояти 7-10 хвилин Крок 2 Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Яблуко очистіть від шкірки і серцевини, м'якоть нарізати середніми кубиками. Крок 3 У великій сковороді з товстим дном розігрійте 2 ст. л. масла, покладіть цибулю і смажте на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору, 10 хвилин. Крок 4 Зменшіть вогонь до слабкого, покладіть до цибулі яблука і готуйте ще 10 хвилин, періодично помішуючи, поки яблука не стануть м'якими. Додайте, що залишився бальзамічний оцет і мед, готуйте ще 5-7 хвилин, соус повинен злегка загуснути. Зніміть з вогню, зберігайте теплим. Крок 5 У чистій глибокій сковороді розігрійте 2-3 ст. л. топленого масла. Крок 6 Обваляйте печінку в борошні, щедро приправленою сіллю і перцем, зайве борошно струсіть. Обсмажуйте печінку партіями -так, щоб вона розміщувалася вільно і швидко обсмажувалася, а не тушілась у власному соку, по 2 хвилини з кожного боку. Готову печінку перекладайте в сковороду з соусом, «зариваючи» в нього шматки. Крок 7 Коли вся печінка готова, дуже акуратно перемішайте її в сковороді з цибульний-яблучної сумішшю, посолити і поперчити. Перед подачею дайте постояти 5-7 хвилин, нещільно накривши фольгою. Крок 8 Подавайте, посипавши листочками розмарину Господині на замітку

Подавайте печінку з відвареним довгозерний рисом або з зеленим салатом-мікс.

0/5 (0 Reviews)