парові катлама

Інші назви цієї страви & ndash; хунон, ханум. І тісто, і начинки використовуються ті ж, що і для мантів. Готувати катлама на пару нескладно, а виглядає готову страву дуже ефектно

парових катлама

Інгредієнти

  • 1 кг тесту для мантів
  • 900 г м'якоті баранини
  • 200 г курдючного жиру
  • 600 г цибулі
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • сіль, чорний і червоний перець
  • вершкове масло, кріп, катик або сметана для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для начинки наріжте м'ясо, жир і цибулю кубиками зі стороною 3 мм. Змішайте все це з коріандром, перцем і сіллю, додавши 2 ст. л. води. Крок 2 Розділіть тісто на 4 частини. Розкачайте тонко, наближаючи пласт тесту при розкачування до довгого прямокутника. Приготовану начинку розділіть на чотири частини. Крок 3 Викладіть начинку рівним шаром на розкатаний пласт тесту, не доходячи 1,5 см до країв, і починайте згортати тісто з фаршем з більш довгої сторони прямокутника. Коли дійдете до протилежного краю тесту, зручніше не докручувати рулет до кінця, а залишився край «внатяг» загорнути на верх рулету і злегка притиснути. Бічні частини щільно заліпити, щоб не було втрати соку. Крок 4 Покладіть довгі рулети спіраллю на змащений маслом коло мантишници. Верхня частина рулетів не повинна стосуватися наступного кола. Якщо рулети вийшли високими, перед укладанням на коло злегка притисніть їх по всій довжині, зменшивши висоту. Місця, де стінки рулету стикаються один з одним, промажте маслом. Готуйте на пару 45-50 хв. Крок 5 Перекладайте рулети по черзі в плоске блюдо, рясно змащуйте вершковим маслом і нарізуйте порційними шматками довжиною 7-8 см. Крок 6 Гарячу катлама присипте дрібно нарізаним кропом. В якості соусу подайте сметану або катик, заправлені червоним перцем. Господині на замітку

Манти їдять без приладів, і застілля передбачає масні руки, масні губи і масні щоки. Готують манти на пару, в каскане (& laquo; мантишніца & raquo;). Тісто на манти робиться так: просійте 4 склянки борошна в миску. Розчиніть сіль у 250 мл холодної води. Замісити круте тісто з борошна, солоної води і 1 яйця. Скачайте тісто в кулю, накрийте рушником і дайте йому расстояться, 2 ч. Расстоян тісто відрізайте шматками, розгортайте в великий тонкий прямокутний пласт і нарізуйте згідно з рецептом. Тісто, яке не в роботі, накрийте рушником, щоб воно не пересихало. На той час, як ви почнете ліпити манти з бараниною, або з гарбузом, або з картоплею, чи зі змішаною начинкою, потрібно змастити кола мантишници топленим маслом або жиром. Готові манти викладіть відразу на круги так, щоб вони не стикалися, і накрийте серветкою. Піддон мантишници заповніть водою до половини і доведіть до кипіння. Тільки після цього встановіть в мантишніца заповнені кола. Манти готуються від 45 до 1 год 10 хв., В залежності від їх розміру і герметичності кришки мантишници. Коли наближається момент подачі і чудовий аромат вже заповнює ваш будинок, потрібно приготувати велике блюдо і нарізане шматочками вершкове масло. Готові манти з кола знімають акуратно, щоб не порвати, і відразу ж змащують вершковим маслом, щоб не злипалися. Обов'язковий компонент подачі & ndash; сметана або катик. Іноді манти збризкують розведеним оцтом або заправленим зеленню і перцем томатним соком. Добавки подають окремо в піалах.

0/5 (0 Reviews)