ОЛІВ'Є з мідіями ПІД буряковий соусом

Чилійський шеф-кухар Павло Гонсалес народився і виріс в Росії, тому салат олів'є і оселедець під шубою & ndash; його коронні страви. А який же новий рік без них? До речі, в Чилі олів'є називають російським салатом. Приготований з чилійськими мідіями і з заправкою з бурякового соку, цей всіма улюблений салат стане по-справжньому святковим.

Інгредієнти

  • консервований зелений горошок – 50 г
  • консервована кукурудза – 50 г
  • картопля – 200 г
  • соус майонез – 8 ст. л.
  • морква – 50 г
  • яйця – 2 шт.
  • невелика ріпчаста цибулина – 1 шт.
  • чилійські мідії – 160 г
  • сіль, мелений чорний перець
  • варено-копчена шинка – 50 г
Для бурякового соусу:

  • соус майонез – 1 ст. л.
  • невелика буряк – 1 шт.
  • сіль, мелений перець
  • великий лимон – 1 шт.

Для прикраси:

  • листя петрушки
  • проростки пшениці

Покроковий рецепт приготування

Картоплю і моркву помити, скласти в каструлю, залити водою і відварити до готовності. Остудити і очистити. У сотейнику відварити яйця круто. Зварені яйця очистити. Картопля, морква, яйця, шинку, цибулю нарізати кубиками і скласти з глибоку миску, посолити за смаком, поперчити і заправити соусом майонез.

За бажанням, картоплю можна відварити до напівготовності, а потім викласти його рівним шаром на деко, змащене олією і запекти в протягом 7-10 хвилин в духовці при 220 & deg; C або під грилем.

Для бурякової заправки, на крупній тертці натерти сирий буряк, скласти її в миску, туди ж через ситечко вичавити сік одного лимона, посолити, поперчити і дати трохи постояти, щоб утворився буряковий сік. Через 5-7 хвилин віджати буряковий сік через дрібне ситечко в окрему миску, додати майонез і збити соус віночком (або виделкою).

Для збірки салату знадобиться кулінарне кільце – для порціонної подачі, або прямокутна форма для запікання, змащену рослинним маслом.

Кулінарне кільце поставити в центр тарілки і заповнити на 1/3 заправленим салатом, потім викласти мідії, і знову салат. Завершити складання салату, виклавши на нього мідії. Потім акуратно зняти кулінарне кільце, полити салат бурякової заправкою. Прикрасити проростками пшениці і листям петрушки.

0/5 (0 Reviews)