Інгредієнти
- 1 велика цесарка
- 1 велика айва
- 300 г суміші басматі і дикого рису
- 100 г в'яленої вишні або в'яленої журавлини
- 50 г смажених кедрових горіхів
- сіль, мелений чорний перець топлене масло
для маринаду
- 150 мл білого вина
- 2 гілочки чебрецю
- 1 ст. л. запашного перцю горошком
- 3 ч. Л. коричневого цукру
- 3 ст. л. нейодованої морської солі
- 1 лимон
- 3 черешки селери
для соусу
- 500 г журавлини
- 1 велике яблуко
- 5 см свіжого кореня імбиру
- 100 г меду
- по щіпці меленої гвоздики, кориці і мускатного горіха
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для маринаду додайте перші 5 інгредієнтів в каструлю з 2 л холодної води, доведіть до кипіння, перелийте у велику каструлю. Наріжте лимон і селеру, додайте в маринад, влийте 1 л холодної води і остудіть. Покладіть цесарку і притисніть тарілкою. Залиште на 4-24 години. Крок 2 Для соусу наріжте яблуко кубиками, імбир – тонкою соломкою. У сотейнику 1 хвилину обсмажуйте імбир в 2 ст. л. топленого масла. Додайте яблуко, обсмажуйте 2 хвилини. Крок 3 Всипте в соус журавлину, відклавши 1 стакан ягід. Полийте медом; помішуючи, готуйте до загустіння 15 хвилин. Приправте спеціями, посоліть і поперчіть. Остуджують 10 хвилин. Всипте відкладену журавлину, охолодіть. Крок 4 Для начинки очистіть айву, наріжте кубиками 1,5 см, обжарь- ті в топленому маслі до рум'яної скоринки. Поставте варитися рис згідно з інструкцією на упаковці, трохи зменшивши кількість води і на початку варіння додавши айву і масло, в якому вона смажилася. Трохи недоваріть рис. Знявши каструлю з вогню, вмішати в'ялену вишню (журавлину) і горіхи, дайте охолонути під кришкою. Крок 5 Вийміть цесарку з маринаду і обсушити. Повапните топленим маслом, в черевце покладіть трохи начинки, зашейте. Покладіть цесарку на решітку, що стоїть в листі. Запікайте при 170 ° С, час від часу змащуючи маслом, майже до готовності, приблизно 1 годину 20 хвилин. Крок 6 Вийміть решітку, насипте на деко залишилася начинку, покладіть на неї цесарку і допечіть. Подавайте гарячої, з журавлинним соусом, давши їй відпочити перед оброблення 5-10 хвилин. Господині на замітку
Замість журавлини для цієї страви ви можете взяти брусницю, як свіжу, так заморожену або мочену.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!