Інгредієнти
- 400 г черствого білого або зернового хліба
- 300 г свинячого фаршу
- 2-3 скибочки бекону або грудинки
- 1 ст.л. рослинного масла + для змащування форми
- 1 невелика цибулина
- 250 г пікантного твердого сиру
- 8-10 яєць
- 800 мл молока
- 1 ст.л. гострого соусу (типу “Табаско”)
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. кмину (бажано)
- 1 ч.л. солодкої паприки
- мелений чорний перець за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Черствий хліб наріжте скибочкам товщиною приблизно 8 мм. Цибулю дрібно наріжте, сир натріть на крупній тертці. Крок 2 Бекон або грудинку наріжте плоским прямокутними шматочками (лардонамі), перекладіть в сковороду, додайте рослинне масло і обсмажте на помірному вогні, щоб витопити жир. Крок 3 Викладіть в сковороду фарш і готуйте на середньо-сильному вогні, помішуючи, до тих пір, поки м'ясо не перестане бути рожевого кольору. Приправте сіллю, перцем і кмином, додайте цибулю і продовжуйте обсмажування до золотистого рум'янцю. Крок 4 Змастіть рослинним маслом прямокутну форму для запікання. Викладіть скибочки хліба в один шар, на них – обсмажені фарш. Посипте сиром і повторіть шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Крок 5 Злегка збийте яйця з сіллю, додайте молоко, перемішайте до однорідності і приправте паприкою і гострим соусом до смаку. Рівномірно залийте вміст форми яєчно-молочною сумішшю. Крок 6 Вільно загорніть форму в два шари харчової плівки і поставте зверху гніт (наприклад, консервні банки або коробки з сипучими продуктами або скляні банки, наповнені водою), по-можливості рівномірно розподіляючи вагу. Приберіть конструкцію в холодильник на час від години до 24 годин. Крок 7 Дістаньте кассероль з холодильника. Розігрійте духовку до 180 С. Зніміть з форми гніт і плівку. Поставте в середину духовки і запікайте близько години, до золотисто-коричневого кольору. Остудіть 10 хвилин і подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!