Кухар Урбан Дюбуа служив графу Орлову в Петербурзі і готував для графського столу блюдо, яке представляло собою запечені шарами картоплю, яловичину, цибулю, гриби і сир під соусом бешамель. Згодом домогосподарки замінили соус на майонез, яловичину на свинину, гриби на помідори, і м'ясо по-Орловецька перетворилося в улюблене всіма м'ясо по-французьки.
Boom святкових рецептів x Інгредієнти
- яловичина (вирізка) 700 г
- картопля 600 г
- печериці 300 г
- рослинне масло 60 мл
- прованські трави 0,5 ч.л.
- ріпчаста цибуля 200 г
- сир напівтвердий 150 г
- перець чорний мелений за смаком г
- сіль за смаком г
- для соусу Бешамель
- масло вершкове 80 г
- борошно пшеничне 25 г
- молоко 400 мл
- мускатний горіх 0,5 ч.л.
- перець чорний мелений за смаку г
- сіль за смаком г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Картоплю почистити і нарізати кружальцями завтовшки не більше 1 см. Викласти внахлест в форму для запікання, попередньо змащену олією. Посолити, скропити рослинним маслом і посипати прованськими травами. Надіслати в попередньо розігріту до 200 ° C духовку на 15 хвилин. Крок 2
Яловичу вирізку нарізати (поперек волокон) на стейки товщиною не більше 1,5 см. На сильному вогні обсмажити м'ясо з двох боків до золотистої скоринки. Крок 3
на іншій сковороді обсмажити на сильному вогні печериці до золотистого кольору. Крок 4
Для соусу Бешамель: в сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно, безперервно помішуючи до повного об'єднання продуктів. Додати частинами тепле молоко, мускатний горіх, сіль і перець. Соус постійно перемішувати, щоб не залишилося борошняних шматочків. Проварити соус близько 2 хвилин. Крок 5
дістати картопля з духовки. Викласти поверх обсмажене м'ясо. Крок 6
М'ясо полити половиною соусу. Потім викласти нарізаний пір'ям ріпчасту цибулю. Крок 7
потім обсмажені печериці. Крок 8
залити блюдо соусом і відправити в духовку запікатися ще на півгодини. Крок 9
за 5 хвилин до кінця запікання дістати форму з духовки. Крок 10
І посипати страву сиром, попередньо натертим на дрібній тертці. Повернути форму в духовку. Крок 11
м'ясо по-Орловецька готове. Відразу ж подаємо на стіл.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!