Вирушаємо до Греції. Дуже затишне і домашнє блюдо. Очікування смачного обіду починається вже з моменту приготування м'ясного рагу … А до моменту подачі на стіл все вже перевелася від передчуття. Сьогодні я зробила мусака у великій формі, а зазвичай подаю її в порційних горщиках. Дуже ефектно!
Оливкова настрій x Інгредієнти
- баклажани великі 2-3 шт.
- картоплини середні 4-5 шт.
- твердий сир 200 г
- вершкове масло 4 ст.л.
- сіль, перець за смаком
- борошно для панірування баклажанів
- для м'ясного рагу:
- м'ясний фарш 500 г
- середня цибулина 1 шт.
- часник (зубчик) 1 шт.
- рубані помідори у власному соку 400 г
- оливкова олія 2 ст.л.
- лавровий лист 1 шт.
- сіль, мелений перець
- для соусу бешамель:
- молоко 500 мл
- борошно 3 ст.л.
- мускатний горіх мелений 1 щіпка (і)
- лавровий лист 1 шт.
- сіль 1 щіпка (і)
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> вершкове масло 30 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для м'ясного рагу дрібно порубати цибулю і часник і обсмажити їх на середньому вогні на олії до м'якості ~ 5 хвилин. Додати фарш, збільшити вогонь і обсмажити до зміни кольору фаршу. Додати помідори разом з рідиною і лавровий лист, посолити, поперчити, тушкувати на слабкому вогні під кришкою 1 годину. Рагу маємо отримати дуже густим без зайвої рідини. Тим часом нарізати баклажани товщиною 0,5 см, посолити і залишити на 20 хвилин (після такої процедури баклажани менше вбирають масло). Потім сполоснути, віджати, обваляти в борошні і обсмажити порціями з 2-х сторін до золотистого кольору. Крок 2 Очистити картоплю, нарізати скибочками завтовшки 0,5 см і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору скоринки. Приготувати соус бешамель: закип'ятити молоко, додати в нього мускатний горіх і лавровий лист, дати настоятися 5 хвилин. Лист вийняти. Борошно обсмажити до золотистого кольору в вершковому маслі. Потроху влити гаряче молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Посолити, варити до загустіння, 4-5 хвилин. Змастити форму або порційні горщики маслом і укласти на дно шар картоплі, посипати 1/3 тертого сиру. Розкласти м'ясне рагу, укрити його шаром баклажанів, посипати ще 1/3 сиру. Полити соусом бешамель, посипати сиром, що залишився і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Подавати мусака гарячої.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!