МУСАКА З брокколі

МУСАКА З брокколі

МУСАКА З брокколі

Інгредієнти

  • 600 г картоплі
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина
  • помідор – 2 шт
  • 1 ст. л. суміші рубаної зелені
  • 250 мл вершків жирністю 20%
  • 50 г плавленого сиру
  • 500 г змішаного фаршу (свинячого і яловичого)
  • 1 щіпка тертого мускатного горіха
  • 5 ст. л. молока
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 100 мл яловичого бульйону
  • Для соусу:
  • 1 ч. л. зелені орегано
  • масло вершкове – 2 ст.л.
  • 600 г брокколі
  • сир пармезан тертий – 50 г тертого
  • протерті помідори PODRAVKA – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Картоплю очистити, нарізати великими шматками, відварити в солоній киплячій воді протягом 20 хв. Воду злити, картоплю розім'яти товкачем. Молоко підігріти, додати 1 ст. л. вершкового масла, розмішати, влити в картопля, ретельно перемішати. Крок 2 Брокколі очистити, промити, розділити на суцвіття, бланшувати в киплячій солоній воді 5 хв. Воду злити, брокколі обсушити. Масло, що залишилося розігріти в сковороді, фарш обсмажити на сильному вогні (5 хв.). Крок 3 Лук очистити, нарізати кубиками, додати до фаршу разом з томатною пастою, перемішати. Влити бульйон і готувати 5 хв. на слабкому вогні. Приправити сіллю, перцем і орегано. Помідори вимити, нарізати кружальцями. Фарш і нарізані помідори викласти в центр змащеній маслом вогнетривкої форми, навколо розмістити брокколі. Крок 4 Картопляну масу помістити в кондитерський мішок з фігурним наконечником і видавити картопляні трояндочки на фарш. Вершки розігріти, розтопити в них плавлений сир, додати рубану зелень, приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. Крок 5 Духовку розігріти до 200 & # 186; С. Полити мусака соусом, посипати пармезаном і запікати в духовці 30 хв.

0/5 (0 Reviews)