Це одне з найвідоміших страв грецької кухні. Рецептів мусаки стільки ж, скільки рецептів борщу & ndash; кожна господиня готує по-своєму. Найпопулярніші варіанти — з баклажанами, але бувають мусаки з кабачків, шпинату і навіть з гарбуза.
Інгредієнти
- 1 кг фаршу (бажано з баранини)
- 6-8 середніх баклажанів
- 8-10 середніх картоплин
- 500 г подрібнених помідорів, консервованих у власному соку
- 2 великі цибулини
- 150 мл білого вина
- 1 ст. л. сушеного орегано
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 500 мл молока
- 50 г вершкового масла
- 3 ст. л. борошна
- 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
- сіль і мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Очистіть і наріжте цибулю дрібними кубиками. У великій сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю до м’якості, 5-7 хв. Додайте в сковороду фарш і смажте на сильному вогні, постійно помішуючи, поки фарш не потемніє. Влийте вино, додайте подрібнені помідори і орегано, посоліть і поперчіть, тушкуйте 15 хв.
Крок 2
Баклажани наріжте кружальцями завтовшки 8- 10 мм. Покладіть в миску, полийте 5-6 ст. л. оливкового масла і добре перемішайте, щоб масло покрило кожен шматочок. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і обсмажте баклажани з двох сторін до рум’яної скоринки, не додаючи масло.
Крок 3
Очистіть картопля і наріжте кружальцями завтовшки 5-6 мм. Добре промийте в холодній воді і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Обсушити картопля паперовими рушниками. Розігрійте в широкій сковороді оливкову олію і обсмажте картоплю в кілька прийомів до золотистого кольору.
Крок 4
Розтопіть в сотейнику вершкове масло і додайте борошно. Постійно помішуючи віночком, влийте трохи холодного молока і розмішайте, щоб не було грудок. У кілька прийомів додайте молоко, що залишилося і доведіть соус до кипіння. Варіть 5-7 хв. до загустіння. Посоліть, поперчіть і приправте мускатним горіхом. Трохи остудіть соус, прикривши поверхню харчовою плівкою.
Крок 5
Змастіть деко оливковою олією і викладіть картоплю. Потім розподіліть фарш. Останнім шаром розкладіть баклажани.
Крок 6
Розігрійте духовку до 180С. Залийте мусака соусом і поставте в духовку. Запікайте 35-40 хв. до рум’яної скоринки. Дістаньте готову мусаку з духовки, прикрийте фольгою і залиште на 10 хв. Господині на замітку
Якщо ви не хочете смажити баклажани, викладіть їх на деко і запечіть в духовці, 20 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!