Мусака є овочеву запіканку, в якій овочі прошаровуються м'ясним фаршем. Рецепти мусаки можуть бути різноманітними, склад продуктів в них і послідовність приготування залежить від країни, в якій готують страву. Наприклад, фарш. Він може бути не яловичиною, а бараниною, а то і взагалі бути відсутнім & mdash; тоді мусака буде овочевий. Одні народи кладуть в мусака картопля з солодким перцем та іншими овочами, а інші, крім томатів використовують сметану і яйця.
Інгредієнти
- 1 середній качан цвітної капусти
- 250 – 300 г яловичого фаршу (або 50/50 )
- 2 середні цибулини
- 2 зубчики часнику
- 4-5 яєць
- 0,5 л молока
- сіль
- перець за бажанням
- мелена паприка
- петрушка свіжа або сушена
- рослинне або топлене масло для обсмажування
- 50 г вершкового масла
- сухарі панірувальні для посипання
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розігріти духовку до 200 ° C. Цибулю дрібно порізати, пасерувати на рослинній олії. Додати фарш, обсмажити разом з цибулею, помішуючи, до отримання дрібних грудочок. Посолити, поперчити, додати паприку, часник і петрушку. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні хвилин 20. Крок 2 За цей час кольорову капусту розділити на великі суцвіття і бланшувати хвилин 5 в підсоленій воді. Форму для запікання змастити вершковим маслом, обсипати панірувальними сухарями. Крок 3 Остигнули бланшірованние суцвіття цвітної капусти розділити на більш дрібні, половину викласти на дно форми, на них розподілити підготовлений фарш, а поверх нього викласти залишки цвітної капусти. Молоко змішати з яйцями, посолити, вилити в форму, посипати сухарями, зверху розподілити шматочки вершкового масла. Крок 4 Поставити форму в духовку на середній рівень на 40 хв. – вміст повинен запектися і підрум'янитися. Вийняти мусака з духовки і дати злегка охолонути, перш ніж різати і подавати – інакше вона буде розвалюватися. Крок 5 Посипати форму і верх мусаки панірувальними сухарями – опціонально, цілком можна обійтися і без них, тоді вийде зовсім дієтичне блюдо. Обов'язково дати постояти хвилин 5-7 після того, як виймете з духовки – тоді легко можна нарізати мусака на порційні шматки. Господині на замітку
капуста не відварювати до готовності & mdash; лише бланшувати, щоб вона злегка обмякла. М'яса не повинно бути багато. Перевірена життям пропорція заливки з яєць і молока: 4-5 шт. на 0,5 літра, в залежності від розміру яєць. Заливати форму можна до верху, інакше в духовці википатиме і потечeт через край! Не варто брати занадто велику форму: середина довго залишається рідкою, не охоплюється. Я віддаю перевагу з даної кількості зробити дві невеликі форми & mdash; швидше пропікається.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!