До такої страви просто необхідний товстий кавказький лаваш або узбецькі коржики, а також свіжі овочі і зелень.
Інгредієнти
- 1 середня червона цибулина
- 2 зубчики часнику
- 0,5 ч. л. сухого базиліка
- 0,2 ч. л. пластівців чилі
- 1 ч. л. насіння зіри
- 0,3 ч. л. насіння коріандру
- 800 г фаршу з баранини з курдюком (див. Майстер-клас)
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 1 пучок м'яти (тільки листя)
- 3-4 стебла зеленої цибулі
- 500 г мацоні
- щіпка сухого базиліка
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для соусу порубати зелень і змішайте з мацоні, сіллю, перцем і базиліком. Крок 2 Цибулю і часник дуже дрібно порубати, посипавши сухим базиліком і пластівцями чилі. Крок 3 Зіру і коріандр обсмажте на сухій сковорідці, 1,5 хв. Розтлумачте в порошок, змішайте з цибулею, часником і базиліком. Вмішайте пряну суміш в фарш руками. Поперчіть і ще посоліть, якщо потрібно. Покладіть в холодильник на 30-60 хв. Крок 4 Якщо ви готуєте на природі, розпаліть вугілля – вони повинні прогоріти і затягнута білим попелом. Будинки замочіть дерев'яні шпажки в гарячій воді і розігрійте духовку з включеним грилем до 230-240 ° С. Крок 5 Умочуючи руки в гарячу воду, обліпили шампури або шпажки фаршем – щоб вийшли люля діаметром приблизно 3 см. Кладіть на змащену жиром грати або застелений пергаментом деко. Смажте, повертаючи раз в 1 хв., До готовності, 12-15 хв. Подавайте з соусом. До речі
Як обробити баранячу ногу для кількох страв, див. майстер-клас.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!