Люля-кебаб & ndash; м'ясне блюдо, популярне на Близькому Сході і в Центральній Азії. Точно визначити його батьківщину складно, все тому, що воно має безліч різновидів. З перської мови, кебаб перекладається як & laquo; смажене м'ясо & raquo ;. А спосіб приготування цього смаженого м'яса у різних народів свій. Люля-кебаб називають м'ясний фарш або рубане м'ясо, нанизане на шампур і обсмажене на вугіллі. Своєрідна м'ясна котлета, але без додавання яєць, борошна або хліба. Фарш замішується досить довго, щоб сформувати однорідну щільну масу. За рахунок цього готовий виріб не розпадається при термічній обробці. Правильно приготовлений люля-кебаб & ndash; це підсмажена золотава скоринка і соковите м'ясо всередині. Додайте до нього гарячу домашню корж, свіжі овочі, зелень і різні соуси & ndash; неможливо встояти! У моєму випадку люля- кебаб приготований в домашніх умовах в електропечі. Аромат, смакові якості при цьому не постраждали.
Інгредієнти
- яловичина 600 г
- грудка куряча 250 г
- жир яловичий 70 г
- масло пряжене вершкове 1 ст.л.
- паста томатна 1 ст.л.
- томати перетерті 100- 150 г
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- часник 2 шт.
- перець чорний за смаком
- уцхо- сунелі за смаком
- коріандр мелений за смаком
- сумах за смаком
- кінза 1/2 пучка
- кріп 1/2 пучка
- розсіл 2 ст.л.
- сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 М'ясо та курячу грудку пропускаємо через м'ясорубку. Крок 2 Жир нарізаємо дуже дрібно, відправляємо в фарш, солимо, перчимо, додаємо спеціі- коріандр і уцхо- сунелі. Ретельно перемішуємо. Крок 3 Нарізаємо дрібно цибулю ріпчасту і зелень і також відправляємо в фарш. Вимішуємо довго і відбиваємо, поки фарш не стане липким. Готовий фарш повинен 2- 3 ч “відпочити” в холоді. Крок 4 Готуємо соус. До перетерті помідорів (такі продаються) додаємо томатну пасту, подрібнені часник, цибулю з зеленню, розсіл огірковий (або будь-який інший), солимо, перчимо і перемішуємо. Соус готовий. Крок 5 Приступаємо до приготування люля- кебаба. Формуємо з фаршу котлетки і нанизуємо на попередньо отмоченной шпажки, розподіляючи рівномірно по довжині. Крок 6 Укладаємо майбутній люля- кебаб на деко і відправляємо в розігріту до 250 градусів духовку або піч. Не забуваємо перевертати шпажки з м'ясом. Я готував 40 хв. Крок 7 Готовий люля- кебаб укладаємо в блюдо на тонкий лаваш, посипаємо кільцями цибулі і зеленню, посипаємо сумахом і … споживаємо. Смачного!!!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!