ЛЮЛЯ-КЕБАБ ІЗ курячі філе з аджикою

Люля-кебаб – це традиційне блюдо арабів, що представляє собою довгу котлету, обсмажену і надіти на шпажку або шампур. Традиційними інгредієнтами для приготування цієї страви вважаються, звичайно ж, м'ясо і цибулю.

ЛЮЛЯ-КЕБАБ ІЗ курячі філе з аджикою

Інгредієнти

  • куряче філе 1 кг
  • цибуля 3 шт.
  • аджика 2 ч.л.
  • часник 2 зубчики
  • вода
  • оцет
  • цукровий пісок
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Ріпчасту цибулю (1 шт.) Чистимо, нарізаємо півкільцями і кладемо в миску. Додаємо воду, оцет, цукровий пісок і сіль за смаком. Крок 2

ЛЮЛЯ-КЕБАБ З курячі філе з аджикою

Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, після чого накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо цибулю маринуватися в холодильник. Крок 3

Куряче філе і очищену цибулю крупно нарізаємо, після чого пропускаємо їх через м'ясорубку. Крок 4

ЛЮЛЯ-КЕБАБ З курячі філе з аджикою

У готовий фарш додаємо аджику, дрібно нарізаний часник, сіль і ретельно все перемішуємо. Потім дістаємо курячий фарш з ємності, викладаємо його на стіл і продовжуємо перемішувати і відбивати фарш ще 7 хвилин, щоб він став щільним і однорідним. Коли фарш стане потрібної консистенції, кладемо його назад в ємність і прибираємо в холодильник на 40 хвилин. Крок 5

Дерев'яні шпажки замочуємо в холодній воді. Деко застилає фольгою. Далі беремо невелику порцію фаршу і злегка змоченими у воді руками формуємо невеликі «котлетки». Насаджуємо порцію фаршу на дерев'яну шпажку і руками надаємо бажану форму люля-кебаб. Кебаби обсмажуємо на сковорідці до утворення рум'яної скоринки з усіх боків. Обсмажені люля на шпажках викладаємо на деко. Крок 6

ЛЮЛЯ-КЕБАБ З курячі філе з аджикою

Розігріваємо духовку до 200оС. Деко з люля-кебабами ставимо в духовку на 10 хвилин, щоб м'ясо приготувалося зсередини. Після чого люля-кебаб можна подавати до столу.

0/5 (0 Reviews)