Люля-кебаб – це традиційне блюдо арабів, що представляє собою довгу котлету, обсмажену і надіти на шпажку або шампур. Традиційними інгредієнтами для приготування цієї страви вважаються, звичайно ж, м'ясо і цибулю.
Інгредієнти
- куряче філе 1 кг
- цибуля 3 шт.
- аджика 2 ч.л.
- часник 2 зубчики
- вода
- оцет
- цукровий пісок
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Ріпчасту цибулю (1 шт.) Чистимо, нарізаємо півкільцями і кладемо в миску. Додаємо воду, оцет, цукровий пісок і сіль за смаком. Крок 2
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, після чого накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо цибулю маринуватися в холодильник. Крок 3
Куряче філе і очищену цибулю крупно нарізаємо, після чого пропускаємо їх через м'ясорубку. Крок 4
У готовий фарш додаємо аджику, дрібно нарізаний часник, сіль і ретельно все перемішуємо. Потім дістаємо курячий фарш з ємності, викладаємо його на стіл і продовжуємо перемішувати і відбивати фарш ще 7 хвилин, щоб він став щільним і однорідним. Коли фарш стане потрібної консистенції, кладемо його назад в ємність і прибираємо в холодильник на 40 хвилин. Крок 5
Дерев'яні шпажки замочуємо в холодній воді. Деко застилає фольгою. Далі беремо невелику порцію фаршу і злегка змоченими у воді руками формуємо невеликі «котлетки». Насаджуємо порцію фаршу на дерев'яну шпажку і руками надаємо бажану форму люля-кебаб. Кебаби обсмажуємо на сковорідці до утворення рум'яної скоринки з усіх боків. Обсмажені люля на шпажках викладаємо на деко. Крок 6
Розігріваємо духовку до 200оС. Деко з люля-кебабами ставимо в духовку на 10 хвилин, щоб м'ясо приготувалося зсередини. Після чого люля-кебаб можна подавати до столу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!