Лазанья з тонкого лаваша з фаршем & mdash; відмінна альтернатива класичної, до приготування якої багато хто просто не знають, як підступитися, бо вона здається занадто складною. Та й спеціальні листи, основу страви, теж знайти досить непросто. Тому скористатися нашим рецептом точно варто, адже в його складі & mdash; найдоступніші інгредієнти, які легко купити в найближчому магазині. До речі, лазіння з тонкого лаваша з фаршем виходить нітрохи не гірше традиційної: вона надзвичайно смачна, ситна і подобається всім, хто б її не пробував.
& nbsp;
Інгредієнти
- < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> ріпчаста цибулина – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- рослинне масло – 2 ст. л.
- м'ясний фарш – 700 г
- вершкове масло – 50 г
- борошно – 1 ст. л. з гіркою
- молоко – 200 мл
- тонкий лаваш – 2 великих листа (1 упаковка)
- тертий сир – 100 г
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> сіль, мелений чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготуйте начинку для лазаньї з фаршем. Ріпчасту цибулину очистіть і дрібно порубати. Морква вимити, обсушити і натріть на крупній тертці або середньої. Крок 2 У великій сковороді добре нагрійте рослинну олію. Викладіть в неї м'ясний фарш і, розбиваючи лопаткою грудочки, смажте на середньому вогні до зміни кольору. Крок 3 Додайте в сковороду з м'ясним фаршем цибулю і моркву. Посоліть, поперчіть за смаком і, періодично помішуючи лопаткою, смажте всі разом до напівготовності (близько 7 хвилин). Крок 4 Приготуйте для лазаньї соус бешамель. У ковшике розтопіть вершкове масло і всипте борошно. Помішуючи, смажте до золотистого кольору. Тонкою цівкою, не припиняючи перемішувати, влийте гаряче молоко. Варіть до загусання на слабкому вогні. Крок 5 Листи лаваша розрізати на кілька частин за розміром форми для запікання. На дно ємності налийте трохи соусу бешамель. Покладіть лаваш. Потім розподіліть зверху трохи фаршу і соусу. Накрийте наступним листом і повторюйте далі по аналогії. Крок 6 Верх лазаньї з фаршем залийте соусом бешамель і посипте тертим сиром. Духовку нагрійте до 180 ° C. Запікайте лазанью 25-30 хвилин. Верх її повинен стати золотистим, а сир підрум'яниться. Корисна порада
Щоб смак фаршу для лазаньї став більш насиченим, додайте в нього трохи подрібненої зелені за смаком, & nbsp; а також томатний соус або консервовані протерті томати. & nbsp;
До речі
Не поспішайте подавати лазанью з тонкого лаваша з фаршем на стіл & laquo; прямо з печі & raquo ;, тобто, відразу з духовки. Нехай блюдо постоїть хвилин п'ять-десять: тоді ділити його на порції буде значно легше.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!