Чи збираєтеся у вихідні відпочити вдома в тиші і спокої? Нічого не вийде: автовідповідач повідомляє, що до вас мають намір завітати улюблені родичі. Є один вихід (так в подібних випадках надходять італійці): приготувати лазанью.
Інгредієнти
- молоко – 1,5 склянки
- сіль за смаком
- цибуля ріпчаста
- оливкова олія – 3 ст. л.
- сир пармезан тертий – 50 г тертого
- горіх мускатний
- 16 листів лазаньї
- 400 г печериць або глив
- 2 середніх баклажана
- базилік
- 300 г натертої моцарели
- 2,5 склянки томатного соусу
- 3 ст. л. борошна
- 400 г яловичого фаршу
- масло вершкове – 100 г
Покроковий рецепт приготування
Розігріти сковороду, додати 3 ст. л. оливкового масла і обсмажувати фарш на середньому вогні, помішуючи, 5 хв. Баклажани нарізати кружечками, посолити, залишити на 20 хв, промити і обсушити. Обсмажувати на сильному вогні в 1 ст. л. оливкового масла по 1 хв. з кожного боку. Лук очистити, нарізати кільцями, обсмажувати в оливковому маслі на сильному вогні 2-3 хв. Гриби нарізати і додати в цибулю. Продовжувати смажити, поки не випарується вся рідина. Базилік дрібно порубати, змішати з томатним соусом. Зробити бешамель: розтопити в сотейнику вершкове масло, всипати борошно і смажити на середньому вогні, постійно помішуючи, 3 хв. Влити молоко і, не припиняючи заважати, варити на повільному вогні, поки не загусне, 5 хв. Додати мускат, сіль і перець. Закип'ятити велику каструлю з підсоленою водою і зварити в ній листи лазаньї порціями, щоб вони не злипалися, до напівготовності. На дно прямокутної форми для запікання налити півсклянки томатного соусу, викласти 4 листи лазаньї. Зверху викласти половину баклажанів і грибів, додати склянку томатного соусу і третина моцарелли. Закрити 4 листами лазаньї. На них викласти м'ясо і вилити склянку томатного соусу. Закрити наступними 4 листами. Поверх викласти залишилися гриби і баклажани, ще третина моцарелли і накрити останніми 4 листами тесту. Засипати залишилася моццареллой, залити соусом бешамель і посипати пармезаном. Накрити форму фольгою і поставити в розігріту до 190 & # 186; С духовку на 30 хв. Потім зняти фольгу і поставити лазанью назад в духовку на 10 хв., Щоб верх зарум'яниться.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!