Інгредієнти
- 16 листів лазаньї, не потребують попередньої варіння
- 400 г м'яса цесарки
- 400 г печериць або глив
- 2 середніх баклажана
- 1 пучок базиліка
- 600 г готового смачного томатного соусу
- 300 г моцарели
- 30-40 г пармезану
- оливкова олія «екстра вірджин»
- сіль, мелений білий перець
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 середні цибулини
Для соусу
- 80 г вершкового масла
- 3 ст. л. борошна
- 4 склянки молока
- щіпка мускатного горіха
- сіль, мелений білий перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Баклажани наріжте кружечками, цибулю – півкільцями. Капелюшки грибів наріжте шматочками. М'ясо цесарки пропустіть через м'ясорубку. Обсмажуйте фарш в 3 ст. л. оливкового масла, помішуючи і розбиваючи ложкою грудки, 5 хвилин. Крок 2 Обсмажуйте баклажани в чистій сковорідці в оливковій олії по 1 хвилині з кожної сторони, викладайте на паперові рушники. Смажте порціями, по необхідності підливаючи масло. Потім в тій же сковороді обсмажують цибулю 3 хвилини. Додайте гриби, обсмажуйте, поки не випарується вся рідина. Крок 3 Для соусу бешамель розтопіть в сотейнику вершкове масло, всипте борошно і обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, 3 хвилини. Влийте молоко і, не припиняючи заважати, готуйте на слабкому вогні, поки не загусне, 5 хвилин. Приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем. Крок 4 Листочки базиліка дрібно порубати, змішайте з томатним соусом. Натріть обидва види сиру на тертці окремо. Крок 5 На дно прямокутної форми для запікання викладіть кілька ложок томатного соусу, покладіть 4 листи лазаньї. На них викладіть половину баклажанів, потім половину грибів; полийте томатним соусом і всипте 1/3 моцарели. Закрийте 4 листами лазаньї. Крок 6 На них викладіть м'ясо цесарки, полийте томатним соусом. Закрийте наступними 4 листами лазаньї. Викладіть залишилися баклажани, гриби, ще 1/3 моцарели і останні 4 листи лазаньї. Посипте моцарелою, залийте соусом бешамель. Крок 7 Закрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 190 ° С духовку на 30 хвилин. Зніміть фольгу, посипте пармезаном і поверніть форму в духовку на 10-15 хвилин. До речі
Перед подачею дайте лазіння постояти 10 хвилин, щоб сир трошки застиг, & ndash; так її буде набагато легше різати.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!