КЮРДАН КЄБАБ

Кюрдан кебаб & mdash; дуже смачна страва турецької кухні. В перекладі з турецької & laquo; кюрдан кебаб & raquo; означає м'ясної кульку на паличці. Можна ще сказати, що це & mdash; & Laquo; конвертик & raquo; з обсмажених баклажанів з запечатаній всередині соковитою фрикаделькою, запечений в томатному соусі.

КЮРДАН КЄБАБ

Гарячий жовтня x Інгредієнти

  • баклажани (великі) 2 шт.
  • фарш м'ясний 300 г
  • молоко 50 мл
  • хліб вчорашній 30 г
  • цибуля ріпчаста 50 г
  • петрушка 0,5 пучка
  • помідори черрі
  • томатна паста 2 ст.л..
  • вода 250 мл
  • спеції за смаком
  • сіль
  • перець чорний мелений

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КЮРДАН КЄБАБ

З хліба зрізаємо скоринки і замочуємо його в молоці . До м'ясного фаршу додаємо віджатий хліб, зелень петрушки і дуже дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Додамо сіль і чорний мелений перець. Добре перемішуємо. Так як в складі фаршу немає яєць, то необхідно добре вибити фарш для того, щоб в подальшому він добре тримав форму. Крок 2

КЮРДАН КЄБАБ

Нарізаємо баклажани тонкими пластинками близько 0,5 см завтовшки. Змащуємо скибочки баклажанів олією і обсмажуємо з двох сторін на сковороді. Крок 3

КЮРДАН КЄБАБ

Для видалення зайвого жиру перекладемо обсмажені баклажани зі сковороди на паперові рушники. Крок 4

КЮРДАН КЄБАБ

Викладаємо 2 скибочки баклажанів хрест навхрест. Крок 5

КЮРДАН КЄБАБ

У центр ставимо м'ясний кулька. Крок 6

КЮРДАН КЄБАБ

Щільно загортаємо внутрішні краю . Крок 7

КЮРДАН КЄБАБ

Потім загортаємо два зовнішніх краю, на зубочистку нанизуємо черрі і скріплюємо всю цю «конструкцію». Крок 8

КЮРДАН КЄБАБ

Викладаємо заготовки в форму для запікання. Крок 9

КЮРДАН КЄБАБ

Готуємо заливку. Змішуємо гарячу воду, томатну пасту, сіль і спеції (у мене сушений часник і базилік). Заливка повинна покривати трохи більше половини кебабів в формі. Запікаємо в духовці при 180 ° C 40-50 хвилин. Крок 10

КЮРДАН КЄБАБ

Кюрдан кебаби – соковиті м'ясні кульки в обіймах баклажана готові. Крок 11

КЮРДАН КЄБАБ

Подаємо гарячими з будь-яким гарніром. Сьогодні у нас картопляне пюре. Пригощаємося! Господині на замітку

Баклажани для цієї страви краще взяти довгі і великі.

0/5 (0 Reviews)