У китайців є приказка: & quot; Смак пельменів краще смаку всіх інших страв & quot ;. Китайці їдять пельмені і в будні, і в свята, тому китайські пельмені на святковому столі – це must have. Арахіс кладемо Віесте монетки – на удачу.
Інгредієнти
- 200 г рисової муки
- 120 г пшеничного або картопляного крохмалю
- 3 ст.л. топленого свинячого жиру
- кілька ядерець арахісу
Для начинки:
- 800-900 г жирного свинячого фаршу
- 1 середній пучок зеленої цибулі
- 4 см свіжого кореня імбиру
- 3 зубчики часнику
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. Л. темного кунжутного масла
- сіль
Для соусу:
- 200 мл соєвого соусу
- 40 мл темного кунжутного масла
- 40 мл чорного рисового оцту
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для соусу змішайте соєвий соус, оцет і кунжутне масло. Крок 2 Для начинки очищені імбир, часник і зелена цибуля дуже дрібно наріжте. Змішайте всі складові начинки. Крок 3 Для тесту рисове борошно залийте 250 мл дуже гарячої, але не киплячої води, розмішайте виделкою. Викладіть тісто на дошку і замішують, підсипаючи крохмаль. Зберіть тісто в грудку і продовжуйте вимішувати, потроху додаючи топлене сало, поки тісто не стане м'яким і не перестане прилипати до рук. Крок 4 Скачайте з тіста ковбаску і наріжте на 60 шматочків. Кожен шматочок розкачайте в гурток діаметром 5-6 см. Крок 5 Покладіть начинку в центр гуртка (в кілька пельменів покладіть по 1 ядерця арахісу, це будуть “пельмені удачі) і защипують, щоб утворилися складочки. Крок 6 Змастіть маслом або прокладете листами китайської капусти кошик для пароварки. Покладіть в неї пельмені і готуйте на середньому пару 5-7 хв. Подавайте гарячі пельмені негайно, з соусом. До речі
Замість свинячого фаршу можете використовувати суміш яловичого з баранячим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!