В Суздалі готуються відзначити День огірка . Основні урочистості щороку проходять в третю суботу липня. Свято, присвячене зеленому овочу, був придуманий 16 років тому співробітниками Володимиро-Суздальського музею-заповідника . Під час свята місцеві господині виставляють на вулицях сотні страв з огірків & ndash; супів, рулетів, варення. Все можна спробувати і купити. В & laquo; засолювальними & raquo; співробітники музею вчать охочих солити огірки. Для дітей проводяться лялькові вистави та майстер-класи з виготовлення старовинного оберега, що використовувався при засолюванні огірків & ndash; ляльки Акіли огірочника. Любителі Селфі зможуть сфотографуватися в забавних огірковим костюмах. Для тих, хто не потрапить на огірковий карнавал, наш подарунок – фірмовий рецепт від віце-президента ассоцииации малих міст Росії Ігоря Кехтер
Інгредієнти
- 1-2 шматочки пшеничного булки
- 2 солоні огірки з розсолом
- по 2 курячих стегенця і грудки
- маленький пучок петрушки
- 1 яйце
- рослинне масло для смаження котлет
- сіль
для соусу:
- 100 мл курячого бульйону
- сік половини лимона
- 50 г мадери або іншого солодкого вина
- 30 г вершкового масла
- 1 ст. л. каперсів
- пучку мускатного горіха
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Хліб вимочити в розсолі, 10-15 хв. Віджати. З кісток зняти філе курки і дрібно нарізати, як для рубаних котлет. Огірки і петрушку подрібнити до пюре в блендері. Змішати з яйцем. З фаршу приготувати невеликі довгасті котлети. Обсмажити до готовності з рослинним маслом. Крок 2 Курячий бульйон вилити на сковороду, де смажилися котлети. Додати сік лимона, мадеру, вершкове масло і нарізані каперси. Приправити сіллю і мускатним горіхом. Довести до кипіння і вимкнути вогонь. Крок 3 Котлети полити соусом і подавати. До речі
Рецепт надано віце-президентом Асоціації малих туристичних міст Росії Ігорем Кехтер .
Ігор Еріковіч – великий шанувальник огірків: свіжих, малосольних, солоних . Він їсть їх просто так і використовує для приготування різних страв. Котлети з огірками – його фірмовий рецепт. & Nbsp;
& nbsp;
фото агроекотуризму Росії, фотограф Василь Мінаков
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!