«Курники» ІЗ цесарки

& laquo; Курник & raquo; ІЗ цесарки

Інгредієнти

  • 1 цесарка
  • 700 г готового здобного дріжджового тіста
  • 10-12 готових тонких млинців
  • 400 г печериць
  • 2 великі цибулини
  • 1 стакан среднезерного рису
  • 1 середній пучок кропу
  • 4 ст. л. топленого масла
  • 1 ст. л. суміші перців горщиком
  • 1 жовток
  • сіль
  • 1 невелика цибулина

для соусу

  • 400 мл нежирних вершків
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 1,5 ст. л. борошна
  • 2 гілочки чебрецю

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 цесарки залийте окропом на 2 см. Доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте сіль, перець горош-ком і кріп (тільки стебла), варіть 1 годину. Вийміть, остудіть, зніміть м'ясо з кісток, кістки поверніть в бульйон, варіть ще 30 хвилин, процідіть. М'ясо розберіть руками на волокна. Крок 2 В каструлі змішайте рис з 1 ст. л. топленого масла, 1,5 склянки гарячого бульйону, доведіть до кипіння, закрийте, варіть 20 хвилин. Остудіть, змішайте з дрібно порубаними листочками кропу і 2-3 ст. л. бульйону. Крок 3 Печериці наріжте тонкими пластинками, 5 хвилин обсмажуйте в 1,5 ст. л. топленого масла. Лук наріжте дуже дрібно, обсмажуйте окремо в маслі, що залишилося 10 хвилин. Крок 4 Для соусу покладіть в вершки чебрець і крупно нарізану цибулю, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і залиште на 30 хвилин, процідіть. У сотейнику розтопіть масло, всипте борошно, обсмажуйте, помішуючи, 2-3 хвилини. Влийте вершки, варіть на слабкому вогні, постійно перемішуючи, 3-4 хвилини. Крок 5 Відокремте третину тесту, що залишився розкачайте в коржик тол- щіной 1-1,5 см, застеліть круглу глибоку форму, щоб краї звисали. На тісто викладіть частина рису, на нього млинець; потім цибулю, на нього млинець; потім гриби – і знову млинець; потім цесарка. І так, поки не закінчаться продукти. Останнім шаром повинна бути цесарка. Її потрібно полити соусом. Крок 6 Розкачайте третину в коржик, накрийте начинку і защипніть краю. Зробіть отвір для виходу пари. Змастіть змішаним з 1 ч. Л. води жовтком. Випікайте при 200 ° С 40-50 хвилин. Господині на замітку

Невелику частину тесту можна відкласти, додати борошна, щоб було щільніше, тонко розкачати і вирізати прикраси для пирога.

0/5 (0 Reviews)