Інгредієнти
- 1 цесарка
- 700 г готового здобного дріжджового тіста
- 10-12 готових тонких млинців
- 400 г печериць
- 2 великі цибулини
- 1 стакан среднезерного рису
- 1 середній пучок кропу
- 4 ст. л. топленого масла
- 1 ст. л. суміші перців горщиком
- 1 жовток
- сіль
- 1 невелика цибулина
для соусу
- 400 мл нежирних вершків
- 3 ст. л. вершкового масла
- 1,5 ст. л. борошна
- 2 гілочки чебрецю
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 цесарки залийте окропом на 2 см. Доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте сіль, перець горош-ком і кріп (тільки стебла), варіть 1 годину. Вийміть, остудіть, зніміть м'ясо з кісток, кістки поверніть в бульйон, варіть ще 30 хвилин, процідіть. М'ясо розберіть руками на волокна. Крок 2 В каструлі змішайте рис з 1 ст. л. топленого масла, 1,5 склянки гарячого бульйону, доведіть до кипіння, закрийте, варіть 20 хвилин. Остудіть, змішайте з дрібно порубаними листочками кропу і 2-3 ст. л. бульйону. Крок 3 Печериці наріжте тонкими пластинками, 5 хвилин обсмажуйте в 1,5 ст. л. топленого масла. Лук наріжте дуже дрібно, обсмажуйте окремо в маслі, що залишилося 10 хвилин. Крок 4 Для соусу покладіть в вершки чебрець і крупно нарізану цибулю, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і залиште на 30 хвилин, процідіть. У сотейнику розтопіть масло, всипте борошно, обсмажуйте, помішуючи, 2-3 хвилини. Влийте вершки, варіть на слабкому вогні, постійно перемішуючи, 3-4 хвилини. Крок 5 Відокремте третину тесту, що залишився розкачайте в коржик тол- щіной 1-1,5 см, застеліть круглу глибоку форму, щоб краї звисали. На тісто викладіть частина рису, на нього млинець; потім цибулю, на нього млинець; потім гриби – і знову млинець; потім цесарка. І так, поки не закінчаться продукти. Останнім шаром повинна бути цесарка. Її потрібно полити соусом. Крок 6 Розкачайте третину в коржик, накрийте начинку і защипніть краю. Зробіть отвір для виходу пари. Змастіть змішаним з 1 ч. Л. води жовтком. Випікайте при 200 ° С 40-50 хвилин. Господині на замітку
Невелику частину тесту можна відкласти, додати борошна, щоб було щільніше, тонко розкачати і вирізати прикраси для пирога.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!