КОТЛЕТИ З кропиви В ДУХОВЦІ

З кропиви варять не тільки щі, а й готують навіть котлети. Однією травою особливо ситий не будеш, тому додаємо в фарш яловичину і свинину – від таких котлет з кропивою не відмовляться навіть завзяті м'ясоїди.

 КОТЛЕТИ З кропиви В ДУХОВЦІ

Інгредієнти

  • 500 г м'якоті яловичини
  • 800 г м'якоті свинячої шийки
  • 300 г кропиви
  • 1 велика цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • сіль, мелений чорний перець
  • рослинне масло

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 220 ° С. Наріжте м'ясо, пропустіть через м'ясорубку. Крок 2 Очистіть і подрібніть часник і цибулю. У сковороді розтопіть масло, покладіть цибулю і часник, млоїте на слабкому вогні 10 хв. Крок 3 Одягнувши рукавички, у кропиви видаліть жорсткі стебла, листя порубати, додайте до цибулі з часником, млоїте 2 хв. Крок 4 Збийте цибульний-кропив'яну суміш занурювальним блендером в кашку. Натріть очищену картоплину на дрібній тертці і додайте в кашку. Крок 5 Змішайте отриману масу і м'ясний фарш, посоліть, поперчіть і ретельно вимісити руками, 10 хв. Розділіть масу на 10 рівних частин. Кожну з частин скачайте змазаними маслом руками в кулю, злегка сплющите його. Крок 6 Застеліть деко папером для випічки, викладіть котлети на деякій відстані один від одного і поставте під гриль. Через 5 хв. переверніть, зменшіть температуру духовки до 140 ° С. Запікайте до готовності котлет, приблизно 20 хв.

0/5 (0 Reviews)