Котлети з картоплею на друге & ndash; смачне, повсякденне блюдо. Для цього потрібно зварити картоплю, посмажити котлети і уважно контролювати весь процес. Пропоную відразу приготувати друге в духовці – котлети з картоплею під розплавленої сирної скоринкою. Корисно, просто, зручно, красиво і дуже смачно!
Гарячий жовтня x Інгредієнти
- картопля 700 г
- фарш м'ясний 400 г
- цибуля 1 шт.
- часник (зубчики) 2 шт.
- яйце куряче 1 шт.
- сметана 80 г
- томати свіжі 1 шт.
- морква свіжа 1 шт.
- сир твердий 50 г
- спеції за смаком
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
М'ясний фарш перекласти в миску. Додаємо дрібно нарізані цибулю і часник, одне яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішуємо. Крок 2
підготовлений картопля нарізаємо тоненькими скибочками (слайсами), для цього можна скористатися спеціальною теркою. Крок 3
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і «кошиком» викладаємо картоплю, закриваючи дно і боки форми. Чи не забагато картоплі залишимо, нам він знадобиться трохи пізніше. Присолити. Крок 4
З фаршу формуємо кульки і розкладаємо їх на картоплю. Крок 5
Помідори нарізаємо дрібними шматочками, додаємо сметану, перемішуємо. Крок 6
У м'ясних кульках робимо поглиблення і викладаємо сметану з помідорами. Крок 7
Морква подрібнюємо на середній тертці і посипаємо кульки. Крок 8
залишену картоплю викладаємо перегородками навколо м'ясних кульок. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в попередньо розігріту до 200 ° С духовку на 30-40 хвилин. Орієнтуємося на характер своєї духовки. Крок 9
Потім дістаємо форму з духовки, знімаємо фольгу, посипаємо кульки-котлети натертим на тертці сиром і повертаємо в духовку ще на 10-15 хвилин. Крок 10
Картопля, запечена з котлетами в духовці готова. Зазвичай до цієї страви я роблю найпростіший салат з помідорів і огірків. Крок 11
Смачного! Пригощайтеся!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!