Котлети в казані (азерб. – qazan kotleti) – дивно смачне, яскраве блюдо азербайджанської кухні. Досить просте в приготуванні і одне з улюблених страв в Азербайджані. Спробуйте приготувати це блюдо по моїм рецептом і ви зрозумієте, наскільки це смачно! Смачного !!!
Інгредієнти
- яловичина 1 кг
- картопля 6 шт.
- цибуля ріпчаста 5 шт.
- кінза 30 г
- перець болгарський 3 шт.
- перець гострий стручковий 1 шт.
- помідори 500 г
- масло рослинне рафіноване 2 ст.л.
- масло вершкове 60 г
- куркума 1 ч.л.
- коріандр 1 ч.л.
- перець мелений червоний пекучий на смак
- сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 М'ясо і ріпчасту цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Солимо і перчимо до смаку. Нарізаємо дрібно зелень кінзи і відправляємо в фарш. Ретельно перемішуємо. Крок 2 Формуємо котлети і смажимо в сковороді на рослинній олії без запаху з кожного боку до утворення золотистої скоринки. Крок 3 Перекладаємо котлети в гарячий казан і готуємо далі на вершковому маслі. Крок 4 Поверх котлет укладаємо цибулю, нарізану півкільцями. Далі крупно нарізану картоплю, подсаливаем. Укладаємо нарізаний болгарський перець. Закінчуємо шаром розрізаних помідорів. Кожен шар присмачуємо куркумою, коріандром і пекучим червоним перцем за смаком. Крок 5 Закриваємо казан кришкою і готуємо на слабкому вогні 1 (одну) годину. Ну от і все! Блюдо готове! Смачного!!!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!