Котлети м’ясні

Інгредієнти

  • яйця – 2 шт
  • 1 батон білого хліба
  • часник – 2 -3 зубчики
  • сіль
  • цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
  • 1 ст. л. зелені чебрецю
  • 50 г бекону або шпику
  • 1 ст. л. зелені петрушки
  • масло рослинне – для обсмажування
  • 1 ст. л. зелені кропу
  • 500 г безкісткової яловичини або яловичого фаршу
  • 0,5 л молока

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 С білого хліба зрізати скоринку. Половину батона розламати на декілька частин і замочити в молоці. Другу половину відкласти для панірування. Коли хліб розмокне, віджати його, але не дуже сильно. М’ясо вимити і провернути через м’ясорубку разом із замоченим хлібом.

Крок 2 Цибулю і часник очистити і дуже дрібно нашаткувати. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Бекон нарізати невеликим кубиком і обсмажувати на сковороді до утворення шкварок, приблизно 10 хв. Додати цибулю, часник і зелень і обсмажувати протягом 2 хв. Додати в м’ясний фарш. Перемішати. * Якщо ви хочете, щоб фарш вийшов абсолютно однорідним, його треба ще раз провернути через м’ясорубку вже разом з беконом, цибулею, часником і зеленню.

Крок 3 Додати в фарш яйця, сіль і перець. Ще раз ретельно перемішати. Сформувати котлети. Розмір і форма котлет можуть бути будь-якими.

Крок 4 Що залишився хліб розмолоти в блендері або натерти на дрібній тертці. Вийшла так звана біла панірування. При обсмажуванні вона не дає котлет розвалитися і в той же час не утворює жорсткої скориночки. Котлети виходять дуже ніжними.

Крок 5 Обваляти кожну котлету в білій паніровці, надаючи їм ту форму, яку ви вибрали. Плоскі котлетки робляться за допомогою широкого ножа. Викласти котлети на піднос або обробну дошку. У сковороді розігріти олію. Ще раз обваляти котлети в паніровці і обсмажувати по 4 хв. з кожного боку. Зменшити вогонь до мінімуму. Накрити сковороду кришкою і готувати 10 хв. До речі

Для того щоб котлети вийшли пишними, фарш треба як слід відбити. Кожну виліплену котлетку, перед тим як обваляти в паніровці, взяти в руки і місити кілька хвилин, сильно б’ючи по фаршу долонями.

0/5 (0 Reviews)