КОТЛЕТИ Кодру

Інгредієнти

  • яйця – 3 шт.
  • гриби – 1/2 склянки
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> масло рослинне – 1 ч. л.

  • свинина – 600-700 г
  • хліб тертий – 3/4 склянки
  • сіль
  • хрін з оцтом – 2 ст. л.
  • хліб білий – 4 шматки
  • масло топлене – 3 ст. л.
  • борошно – 1 ст. л.
  • вершки – 1 ст. л.
  • картопля – 4 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • перець чорний мелений
  • фрукти мариновані – 1 стакан
  • сухарі пшеничні просіяні – 1/2 ст. л.
  • сік лимонний
  • вино сухе столове або “Мадера” – 1 ч. л .
  • цибуля зелена нарізаний – 1-2 ст. л.
  • шинка – 100 г

Покроковий рецепт приготування

З зачищеною корейки нарізати по одному шматку м'яса з кісточкою на порцію, кісточку біля основи зачистити на 2-3 см від плівки. М'ясо відбити, на середину покласти фарш. Загорнути у вигляді котлети, запанірувати в борошні, вмочити в жовток, розмішати з невеликою кількістю рослинного масла, потім обваляти в крихтах пшеничного хліба. Обсмажити на гарячій сковороді з жиром з обох сторін. До готовності довести в духовці. Для приготування фаршу скибочки шинки змастити гірчицею, нарізати дрібними кубиками. Злегка обсмажити, додати нарізану зелену цибулю, спассировать в маслі 1-2 хвилини. Покласти дрібно нарізане свіже обсмажені гриби, сіль, кілька крапель лимонного соку, перець чорний мелений, вершки. Скропити вином, додати сухарі, перемішати. При подачі котлету покласти на підсмажений хліб, на кісточку надіти папильотку з паперу. На гарнір подавати нарізаний соломкою смажену картоплю, свіжі помідори, мариновані фрукти, оформити зеленню леуштян, полити вершковим маслом. Хрін з оцтом подавати окремо.

0/5 (0 Reviews)