Пюре & mdash; слово, яке придумали французи. Ну а хто ще? Пюре з картоплі & mdash; універсальний гарнір. Його люблять і німці: додають ковбаски і капусту тушковану & mdash; ось тобі і національна кухня. В Ірландії з пюре роблять закуски. В Англії та Греції & mdash; пироги. А пам'ятаєте знамениту картопляну запіканку з м'ясом? Королеву всіх дитсадівських і шкільних обідів. До речі, картопля довгий час називали & ldquo; другим хлібом & rdquo ;. Ну правда ж!
Інгредієнти
- фарш з індички 300 г
- картопля 550 г
- молоко 200 мл
- вершкове масло 20 г
- сирний сир 60 г
- петрушка 1 гілочки
- базилік 2-3 листочка
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Вершкове масло приберіть в морозилку на 7 хв. Закип'ятіть 1-1,5 л води в чайнику і перелийте в каструлю. Посоліть. Очистіть картоплю. Велику розріжте навпіл. Варіть 20-25 хв. на середньому вогні під кришкою до повної м'якості. Злийте воду. Крок 2 Молоко розігрійте в чашці в СВЧ-печі або в каструлі на плиті. Гарячий картопля розімніть товкачем. Поступово додавайте молоко і розмішуйте пюре до потрібної вам консистенції. Зручніше міксером. Перевірте на смак. Ще не пізно досолити. Крок 3 Поки вариться картопля, дуже дрібно порубати петрушку і базилік без гілочок. Змішайте в глибокій мисці фарш з індички, зелень, сирний сир, сіль, перець. Ретельно вимішайте, відіжміть і злийте зайву рідину. Руками зліпите овальні котлетки. Дістаньте масло. Наріжте його маленькими кубиками. У кожну котлетку протолкніте 2-3 кубика масла. Крок 4 Розігрійте сковороду з краплею олії. Смажте биточки 3-4 хв. на середньому вогні до золотистої скоринки. Переверніть і смажте ще 3-4 хв. Накрийте кришкою і готуйте ще 4-5 хв. до повної готовності. Подавайте з картопляним пюре відразу ж.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!