Інгредієнти
- 1 цесарка
- 7-8 середніх стебел цибулі-порею (біла частина плюс 2 -3 см зеленої)
- 1 стакан довгого рису
- 50 г чорносливу без кісточок
- 1 лавровий лист
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Порей наріжте півкільцями товщиною 1 см, промийте в холодній воді від піску, відкиньте на друшляк. Чорнослив наріжте смужками тієї ж товщини. Крок 2 Покладіть цесарку цілком у велику каструлю з товстим дном, залийте приблизно 4 л холодної води (птах повинна бути повністю закрита водою), додайте лавровий лист, зверху засипте цесарку пореєм. Крок 3 Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. По краях каструлі буде з'являтися піна – акуратно знімайте її невеликий ложкою, не перемішуючи порей. Коли піна закінчиться, прикрийте частково каструлю кришкою і залиште варитися на 2,5 години. Крок 4 Зніміть каструлю з вогню, двома шумівкою акуратно вийміть цесарку (вона буде розвалюватися), покладіть на блюдо. Каструлю з супом поверніть на середній вогонь, всипте рис і чорнослив, доведіть до кипіння, варіть, періодично помішуючи, 30 хвилин. Приправте сіллю і перцем. Крок 5 Зніміть м'ясо цесарки з кісток невеликими шматочками. Розлийте суп по тарілках і додайте в кожну трохи м'яса. Подавайте негайно. До речі
Якщо взяти тільки тверду складову супу, вийде відмінна начинка для пирога з такою ж назвою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!