КЛАСИЧНИЙ ЛЮЛЯ-КЕБАБ З БАРАНИНИ

Секрет справжнього кебаба & ndash; навіть не м'ясо, а курдючний жир. Саме він зберігає м'яса соковитість і щільно склеює фарш, не даючи кебабу впасти з шампура.

КЛАСИЧНИЙ ЛЮЛЯ-КЕБАБ ІЗ бАРАНИНИ

Інгредієнти

  • 1 кг баранини без кісток (краще задня частина)
  • 200 г курдючного сала
  • 150 г цибулі
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • сіль
  • перець

Для подачі: < ul>

  • гранатовий соус
  • зелена цибуля
  • зелень
  • Покроковий рецепт приготування

    Крок 1

    КЛАСИЧНИЙ ЛЮЛЯ-КЕБАБ З БАРАНИНИ

    Баранину ретельно очистіть від плівок і жив. Дрібно порубати її, але не в м'ясорубці, а ножем: спочатку наріжте поперек волокон на пласти в 1,5 см завтовшки, потім дрібно порубати великим ножем або сокиркою. Крок 2

    КЛАСИЧНИЙ ЛЮЛЯ-КЕБАБ З БАРАНИНИ

    Курдючне сало наріжте тонкими скибочками, потім – соломкою і теж порубати (до розміру рисового зерна). Крок 3

    КЛАСИЧНИЙ ЛЮЛЯ-КЕБАБ З БАРАНИНИ

    Цибулю дрібно порубати. Додайте у фарш разом з курдюком і спеціями. Гарненько вимісити фарш і відправте його в холодильник на півгодини. Крок 4

    КЛАСИЧНИЙ ЛЮЛЯ-КЕБАБ З БАРАНИНИ

    Дістаньте фарш і відбийте: беріть кому фаршу і кидайте його з силою про дошку. Фарш повинен стати в'язким і клейким. Крок 5

    КЛАСИЧНИЙ ЛЮЛЯ-КЕБАБ З БАРАНИНИ

    Змочіть руки теплою водою і сформуйте на шампурах невеликі котлетки, добре обминаючи фарш руками. Знову приберіть шампури в холодильник на 15 хвилин. Крок 6

    КЛАСИЧНИЙ ЛЮЛЯ-КЕБАБ З БАРАНИНИ

    Смажте люля-кебаб на досить жарких вугіллі. Повертати його треба частіше, ніж звичайний шашлик. Час смаження – 12-15 хвилин (в залежності від величини котлетки). Зніміть шампури з вогню, дайте м'ясу відпочити 7-10 хвилин. Посипте кебаби сумахом, подавайте з зеленою цибулею, зеленню, гранатовим соусом.

    0/5 (0 Reviews)