КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА з шинкою

КАРТОФЕЛЬНАЯ ЗАПІКАНКА з шинкою

Інгредієнти

  • молоко – 200 мл
  • сіль – за смаком
  • 40 г тертого пармезану
  • масло вершкове – 40 г
  • 700 г молодої картоплі
  • 1 гілочка розмарину
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • 100 г вареної шинки

Покроковий рецепт приготування

Шинку крупно нарізати. Розмарин промити, обсушити, обірвати листя і подрібнити. Пармезан викласти в каструлю, тонкою цівкою влити молоко, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, щоб вийшла однорідна рідка суміш. Посолити, поперчити, додати розмарин і дрібку тертого мускатного горіха, перемішати. Картопля вимити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Вершкове масло порізати шматочками. Форму для запікання змастити частиною масла, на дно викласти шар картоплі, покрити його невеликою кількістю суміші пармезану з молоком, потім викласти частину шинки. Продовжувати викладати шарами, чергуючи все інгредієнти, завершити шаром картоплі. Залити все молоком з пармезаном, зверху покласти шматочки вершкового масла. Накрити фольгою. Випікати в духовці при температурі 200 & # 186; С приблизно 30 хв. За 10 хв. до готовності фольгу зняти. Готову запіканку вийняти з духовки, злегка остудити і подавати як самостійне блюдо.

0/5 (0 Reviews)