Інгредієнти
- 400 г будь-якого відвареного або запеченого м'яса
- 600 г картоплі
- 600 г свіжого шпинату
- 6 філе консервованих анчоусів
- 2 ст. л. кедрових горішків
- 1 ст. л. каперсів
- 2 ст. л. родзинок
- невеликий пучок петрушки
- 2 зубчики часнику
- 6 ст. л. панірувальних сухарів
- оливкова олія «екстра вірджин»
- щіпка мускатного горіха
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
- Ізюм залийте гарячою водою на 20 хв., потім відкиньте на друшляк. Шпинат промийте, видаліть стебла. Розігрійте в каструлі 3 ст. л. оливкового масла, покладіть листя шпинату, приправте сіллю, перцем і мускатом, закрийте кришкою і готуйте на середньому вогні 4-5 хв.
- Промийте каперси від солі і порубати їх ножем разом з анчоусами і петрушкою. Викладіть масу в миску і додайте 2 ст. л. оливкового масла. Вимийте картопля щіткою і відваріть його цілком в «мундирі» 20-30 хв. Очистіть від шкірки, поки він гарячий, і натріть на крупній тертці прямо в миску з каперсами і анчоусами. Ретельно перемішайте.
- Розігрійте 2 ст. л. оливкового масла в сковорідці, підсмажте на ньому зубчики часнику, розрізані навпіл, потім викладіть злегка віджатий шпинат. Посоліть і тушкуйте 2-3 хв. при помішуванні. Після цього видаліть часник.
- Крупно наріжте відварне або запечене м'ясо. Змастіть маслом круглу форму і посипте половиною сухарів. Викладіть на дно половину картопляно-рибної суміші. Зверху розкладіть м'ясо, віджатий родзинки і тушкований шпинат. Зверху викладіть залишився пюре, розрівняйте, присипте сухарями і кедровими горішками, збризніть маслом.
- Випікайте в розігрітій до 200 ° С духовці 20-30 хв. Подавайте запіканку теплою.
Рада гастроному
Замість анчоусів можете використовувати як рівноцінну заміну солону кільку або мойву. А в якості нерівноцінною, але цілком гідною – горбушу або тунець у власному соку, видаливши з риби кісточки.
Запіканку можна приготувати в індивідуальних порційних формочках – в них набагато зручніше і ефектніше подавати таке ніжне блюдо. Господині на замітку
Прекрасний спосіб перетворити нудну варену яловичину, або курку з бульйону, або залишки будь-якого запеченого м'яса (ростбіфу, свинячої шийки, окости або баранячої ноги) в вишукану страву.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!