КАРАБАХСЬКИЙ Плов З цесарки

КАРАБАХСЬКИЙ Плов З цесарки

Інгредієнти

  • 1 цесарка
  • 4 склянки рису басматі
  • 400 г кропу
  • 300 г топленого масла
  • 4 яйця цесарки
  • 1 ч. Л. меленої куркуми сіль, мелений чорний перець

для соусу

  • 400 густого мацоні або катика
  • 3-4 зубчики часнику сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розріжте цесарку по грудях уздовж навпіл і сильно при-тисніть руками, щоб птах стала плоскою. Натріть еесолью, перцем, куркумою, маслом і відставте. Крок 2 Рис залийте холодною водою на 1 годину. Закип'ятіть 5-6 л води, посоліть. Злийте воду з рису і всипте його в каструлю з окропом. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин Крок 3 Кріп наріжте не дуже дрібно. Додайте кріп в рис, перемішайте і відразу ж відкиньте на велике сито. Крок 4 В казані розжарити 120 г топленого масла. Покладіть в масло цесарку розрізом вниз і притисніть. Обсмажуйте цесарку, перевертаючи раз в 1 хвилину, 5 хвилин – до рум'яної скоринки. Крок 5 Зменшіть вогонь до мінімального і викладіть на цесарку, що лежить розрізом вниз, рис з кропом. Чи не приминаю! Закрийте казан кришкою, обернувши її кухонним рушником – воно буде вбирати вологу Крок 6 Через 20 хвилин зніміть кришку, ложкою зробіть в рисі 4 лунки, полийте їх маслом і розбийте в кожну по яйцю. Зверху покладіть по шматочку масла, посоліть, поперчіть і засипте рисом. Рівномірно полийте рис маслом, що залишилося. Закрийте казан кришкою, оберненої рушником, і готуйте на мінімальному вогні 2 години. Крок 7 Для соусу роздавите, очистіть і в пасту измельчитечасник. Змішайте з мацоні, посоліть і поставте в холодильник до подачі. Крок 8 При подачі плову спочатку акуратно вийміть і викладіть яйця на дошку, обтрусіть від рису і розріжте навпіл. Викладіть на велике блюдо рис. На рис – половинки яєць. По краю страви – шматки цесарки. Подавайте з соусом. Господині на замітку

Рис досить швидко остигає, тому страва для плову краще всього заздалегідь підігріти в розігрітій до 60 & ndash; 70 & deg; С духовці або ж просто в раковині з гарячою водою.

0/5 (0 Reviews)