Приготувати капустяну запіканку з фаршем в духовці можна навіть в будні, якщо у вашому розпорядженні є годину-півтора. Головне & mdash; правильно розподілити час! Замочіть сухі гриби і залиште на 30 хвилин, як наказує рецепт. За цей час ви встигнете підготувати капусту і м'ясний фарш. Ну а після залишиться тільки об'єднати всі інгредієнти запіканки, залити їх соусом і відправити в духовку на 20 хвилин. В очікуванні готовності страви займайтеся, чим хочете: перевірте уроки у дітей, почитайте новини, поспілкуйтеся з домочадцями. А потім дістаньте капустяну запіканку з фаршем з духовки, подайте на стіл і насолоджуйтеся чудовим смаком простого, але дуже апетитного страви!
Інгредієнти
- сухі гриби – 50 г
- питна вода – 370 мл
- білокачанна капуста – 1,3-1,5 кг
- рослинне масло – 4 ст. л.
- велика ріпчаста цибулина – 1 шт.
- м'ясний фарш – 500 г
- яйця – 2 шт.
- сметана – 100 г
- тертий твердий сир – 60 г
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте інгредієнти для капустяної запіканки в духовці. Сухі гриби помістіть в невелику мисочку, залийте гарячою питною водою (250 мл) і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Крок 2
Кочан білокачанної капусти очистіть від верхніх листків. Розріжте навпіл або на чотири частини і видаліть качан. Капусту наріжте тонкими смужками або маленькими кубиками. Крок 3
У великій сковороді нагрійте 1 ст. л. рослинної олії. Викладіть в неї капусту і, помішуючи, смажте 5-7 хвилин. Влийте воду, що залишилася і тушкуйте на слабкому вогні близько 8 хвилин. Перекладіть в миску. Крок 4
Цибулину очистіть і дрібно порубати. У сковороду, де тушілась капуста, влийте 1 ст. л. рослинного масла і нагрійте його. Покладіть цибулю і злегка підрум'яньте. Додайте фарш і, помішуючи, смажте до зміни кольору. Крок 5
М'ясний фарш з цибулею посоліть і поперчіть. Смажте, періодично помішуючи, близько 10 хвилин на середньому вогні. Перекладіть в окрему ємність. Гриби відкиньте на друшляк, промийте і дрібно наріжте. Крок 6
Форму для запіканки змастіть маслом і викладіть в неї шарами половину капусти, фарш, білі гриби і капусту. Для соусу яйця збийте зі сметаною. Додайте сир, посоліть, поперчіть і перемішайте. Соусом залийте вміст форми. Готуйте запіканку в нагрітій до 200 ° C, 15-20 хвилин. На стіл подавайте гарячою. Корисна порада
Якщо білих грибів немає, для приготування & nbsp; такий капустяної запіканки з фаршем візьміть свіжі або заморожені печериці. Їх слід попередньо обсмажити, а потім використовувати за рецептом.
До речі Капустяну запіканку з фаршем можна доповнити рубаною зеленню за смаком (особливо добре підійдуть петрушка і кінза), а також приправити прянощами, наприклад, меленим коріандром, мускатним горіхом , солодкою паприкою.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!