КАПУСТЯНА СОЛЯНКА СО СВИНИНОЮ

Капустяну солянку, зі свининою або без, готують, напевно, в кожній родині. І мова йде не про густому супі з пікантним смаком, а саме про основне блюдо, яке подають на друге або на вечерю. Деякі вважають, що солянка в цьому виді з'явилася на світ завдяки помилці який-небудь господині, завдяки випадку одного разу забула зняти готове перші з плити. Якщо це так, то давайте щиро подякуємо якусь невідому жінку, адже інакше наш раціон втратив би прекрасного легкого страви. Правда, наша капустяна солянка зі свининою відрізняється від вегетаріанського варіанту більш серйозним & laquo; характером & raquo ;: вона досить ситна. Але це і дуже непогано, особливо якщо мова йде про трапезі в холодну пору року, коли хочеться більш грунтовної їжі!

Інгредієнти

  • квашена капуста – 500 г
  • білокачанна капуста – 1 кг
  • рослинне масло – 4 ст. л.
  • морква – 1 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • м'якоть свинини – 500 г
  • сухі білі гриби – 50 г
  • чорнослив – 100 г
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Підготуйте інгредієнти солянки. Квашену капусту відкиньте на друшляк і відіжміть. Якщо вона занадто кисла, залийте її холодною водою і залиште на 30 хвилин. Потім також відкиньте на друшляк і відіжміть. Крок 2

Белокочанную капусту для солянки очистіть від зовнішніх листя. Потім розріжте на четвертинки і видаліть качан. Капусту тонко нашаткуйте і складіть в миску. Трохи посоліть і перетріть руками. Залиште на 20 хвилин, потім відіжміть. Крок 3

У сковороді нагрійте половину рослинного масла. Покладіть свіжу капусту і, помішуючи, смажте 5 хвилин. Додайте квашену і перемішайте. Готуйте на середньому вогні 5 хвилин. Викладіть на тарілку. Крок 4

КАПУСТЯНА СОЛЯНКА СО СВИНИНОЮ

Морква для солянки очистіть, вимийте і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть і порубаєте. Свинину вимити, обсушити і наріжте невеликими кубиками. Крок 5

КАПУСТЯНА СОЛЯНКА СО СВИНИНОЮ

У сковороду, де смажилася капуста, влийте масло і нагрійте його. Покладіть цибулю з морквою і, помішуючи, підрум'яньте протягом 5 хвилин. Додайте свинину. Помішуючи, смажте на середньому вогні 7 хвилин. Крок 6

Сухі гриби для солянки подрібніть в чаші блендера. Посипте ними свинину з цибулею і морквою в сковороді. Додайте смажену капусту, влийте трохи гарячої води (3-4 ст. Л.), Посоліть і поперчіть. Крок 7 Інгредієнти солянки перемішайте. Сковороду накрийте кришкою. Солянку тушкуйте на слабкому вогні 20 хвилин. Періодично перемішуйте і стежте, щоб вода не википала повністю. Крок 8 Чорнослив для солянки ретельно вимийте проточною водою. Якщо плоди дуже великі, розріжте їх на половинки. Додайте чорнослив в солянку і перемішайте. Томіть на мінімальному вогні під кришкою близько години. Корисна порада

Капустяна солянка зі свининою відмінно виходить не тільки на плиті, а й в духовці. Для цього приготуйте її, слідуючи вказівкам перших семи кроків, а потім накрийте кришкою і запікайте при 170 & deg; C приблизно годину.

До речі

Капустяну солянку зі свининою можна готувати і без чорносливу, якщо вам такий варіант не дуже подобається. Замість сухофруктів в кінці гасіння додайте оливки без кісточок або каперси.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)