Холодна долма з рисом часто входить в набір близькосхідних закусок – меззе. & Nbsp;
Інгредієнти
- 250 г довгозерний рису
- 2-3 консервованих очищених помідора в с/с
- 1 велика цибулина або 4 ст.л. нарізаного зеленого лука
- 2 ст.л. дрібно нарізаної петрушки
- 2 ч.л. сушеної м'яти
- ¼ ч.л. меленої кориці
- ¼ ч.л. меленого запашного перцю
- 250 г консервованих виноградного листя
- 2 помідори
- 3-4 зубчики часнику
- 150 мл оливкової олії
- 150 мл води
- 1 ч.л. цукру
- сік одного лимона
- сіль, чорний перець свіжого помелу
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Рис промийте і замочіть в окропі, потім промийте під струменем холодної води. Відкиньте на друшляк. Крок 2 Обсушені рис змішайте з помідорами, цибулею, петрушкою, м'ятою, сіллю і спеціями. Крок 3 Загорніть долму, викладаючи начинку на матову сторону листа. Крок 4 На дно казана покладіть нарізані скибочками помідори, браковані виноградне листя і щільно укладіть долму. Між долмой можна покласти зубчики часнику. Крок 5 Змішайте оливкову олію з водою, посоліть, додайте цукор і лимонний сік і залийте цією сумішшю виноградне листя. Закрийте перевернутої тарілкою, закрийте казан і готуйте на дуже тихому вогні 2 години, підливаючи воду невеликими порціями в міру необхідності. Остудіть в казані і подавайте в холодному вигляді. Корисна порада
Холодну долму дуже прикрасить соус з йогурту, змішаного з пряними травами, часником і спеціями. & Nbsp;
До речі
Не намагайтеся скоротити & nbsp; час приготування долми: під час тривалого дбайливого гасіння все аромати страви з'єднуються, а & nbsp; ніжний рис просочується смаком соусу і виноградного листя. & nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!