Інгредієнти
- 1 цесарка
- 150 г среднезерного рису
- 1 маленька морквина
- 6 середніх стиглих помідорів
- 2 великі цибулини
- 6-7 зубчиків часнику
- 1 великий пучок кінзи
- 1 ч. л. яблучного оцту
- 1 ст. л. топленого масла
- 2 ч. л. насіння коріандру
- 0,5 ч. Л. пластівців гострого червоного перцю
- 3-4 горошини чорного перцю
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розріжте цесарку на невеликі шматки. Очистіть цибулю, наріжте тонкими кільцями. Дуже дрібно наріжте стебла кінзи. Крок 2 Коріандр і чорний перець всипте в ступку, додайте червоний перець і сіль, потовчіть якомога дрібніше. Крок 3 Розігрійте топлене масло в каструлі з товстим дном, обсмажуйте в ньому шматки цесарки 10 хвилин. Збризніть шматки цесарки оцтом, всипте цибулю, посипте сумішшю з ступки. Готуйте, помішуючи, на середньому вогні 2-3 хвилини. Крок 4 На великій тертці натріть помідори, викидаючи шкірку і зберігаючи весь сік. Додайте помідори разом з соком і стеблами кінзи в каструлю з м'ясом, перемішайте, доведіть до кипіння. Влийте 2 л окропу. Варіть на середньому вогні під кришкою 1 годину. Крок 5 Одночасно з початком варіння харчо залийте рис великою кількістю теплої води, через 1 годину злийте воду і всипте рис в каструлю. Варіть до м'якості рису, приблизно ще 15 хвилин, після чого додайте дрібно порубані або розтерті листя кінзи і часник. Крок 6 Перед подачею харчо має настоятися під кришкою 10 хвилин. До речі
Якщо сезон не дозволяє вам купити хороші стиглі помідори, замініть їх італійськими консервованими у власному соку.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!