Халім З Люля-кебаб З БАРАНИНИ, батат і ВИШНЕЮ

Конкурс літніх рецептів ATLANT Конкурс рецептів & quot; Сьогодні на вечерю & quot; x Інгредієнти

  • 200 г Булгур
  • 100 г зеленої сочевиці
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. л. зерен зіри
  • 1 ч. л.молотого пажитника
  • 1 ч. Л. чорного перцю
  • 1 ст. л. меленої паприки
  • 1 ст. л. сушеного лука
  • 1 ст. л. порошку Сумак
  • сіль за смаком
  • 2 ст. л. масла з виноградних кісточок
  • шпажки
  • 1 ч. л. зерен зіри

Для люля-кебаб:

  • 500 г баранячого фаршу
  • пучок зелені (кінза, м'ята, базилік, петрушка)
  • 1 ст. л. ягід ялівцю
  • сіль і чорний перець за смаком

Для соусу:

  • 200 г вишні
  • 1 цибулина
  • 1/2 батата
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. л. копченої гострої паприки
  • масло виноградної кісточки для смаження
  • сіль за смаком
  • дрібку коричневого цукру

Покроковий рецепт приготування

Приготувати Халім. У каструлі з товстим дном прожарити булгур, додати спеції, обсмажити до появи аромату. Залити булгур водою, додати сочевицю і неочищений зубчик часнику. Влити масло виноградної кісточки, посолити, зварити крупяную суміш до м'якості сочевиці, з часнику прибрати шкірку, збити все блендером до стану пюре. Приготувати люля-кебаб. Ягоди ялівцю розтовкти, зелень порубати, додати все в готовий баранячий фарш, посолити, поперчити. Ретельно вимісити масу і прибрати на 30 хвилин у холодильник. Сформувати ковбаски, надіти по дві штуки на шпажку, запекти в духовці під грилем до рум'яної скоринки. Приготувати соус. Батат нарізати соломкою, цибулю – тонкими півкільцями, часник порубати. Обсмажити все на маслі виноградної кісточки, посолити, додати дрібку цукру і копчену гостру паприку, потомить хвилинки 4. Прибрати овочеву суміш з сковороди, всипати сюди вишню, додати трохи масла і обсмажувати, поки вишня не дасть сік. Приправити все коричневим цукром і потомить хвилин п'ять. На пюре з булгура і сочевиці викласти цибулю і батат, зверху – люля-кебаб. Полити все вишневим соусом з ягодами. Подавати з листочками свіжої м'яти.

0/5 (0 Reviews)