Ароматна і смачна домашня грудинка гарячого копчення прекрасна закуска.
Boom святкових рецептів x Інгредієнти
- сіль нітритний 10 г
- сіль кухонна 10 г
- цукор 5 г
- грудинка 1 кг
- вода 100 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Відміряти на вагах необхідну кількість солі і цукру. Крок 2
У глибоку миску влити воду, додати сіль і цукор. Перемішати до повного розчинення. Крок 3
Грудинку промити під проточною водою і нарізати на шматки розміром 20х5 см. Крок 4
Використовуючи кулінарний шприц для маринування м'яса, наколоти грудинку в декількох місцях і ввести в кожен шматок по 15 мл соляного розчину. Крок 5
Грудинку покласти глибоку ємність відповідного розміру. Залити соляним розчином, закрити кришкою. Поставити в холодильник на 2 дні. Під час засолювання м'ясо необхідно кілька разів перевертати для рівномірного засолу. Крок 6
через 2 дні грудинку дістати з розсолу, добре просушити паперовими рушниками. На дно коптильні покласти вільхову тріску. Грудинку розмістити на решітках коптильні. Коптити приблизно 1 годину. Прибрати в холодильник на 1 добу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!