Схожий суп готують на Сході і на Кавказі У узбеків він називається шурпа, а у народів Кавказу – бозбаш. Суп з баранини дуже ситний. Приготуйте його, якщо потрібно швидко відновити сили.
Інгредієнти
- 1 бараняча шия на кістки
- 1 банка (400 г) нуту
- 800 г рубаних помідорів у власному соку
- 1 велика морквина
- 1 стебло цибулі-порею
- 2 великі цибулини
- 3 зубчики часнику
- 2 червоних гострих перцю чилі
- по 1 ч. л. насіння зіри і коріандру
- 2 ст. л. солодкої меленої паприки
- оливкова олія
- рубана петрушка для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Покладіть баранину у велику каструлю з товстим дном, полийте олією і обсмажте з усіх боків до рум'яної скоринки . Крок 2 Додайте очищену і нарізану великими шматками моркву і розрізаний на 3-4 частини стебло порею (перевірте, чи немає всередині піску). Залийте 3 л води, доведіть до кипіння, посоліть і варіть на слабкому вогні 1,5 ч. Крок 3 Готовий бульйон процідити, м'ясо зніміть з кісток і поверніть в бульйон. Овочі не знадобляться. Крок 4 Очистіть цибулю і часник, тонко наріжте. У чилі видаліть насіння і перегородки, м'якоть дрібно наріжте. Відкиньте нут на друшляк. Крок 5 У каструлі з товстим дном розігрійте трохи олії, покладіть часник, цибулю і чилі, обсмажуйте 5 хв. Додайте зіру і коріандр, обсмажуйте 2 хв. Всипте паприку, перемішайте. Крок 6 Додайте в каструлю нут і помідори з соком. Доведіть до кипіння, влийте бульйон. Знову доведіть до кипіння, варіть 20 хв. Подавайте, посипавши рубаною петрушкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!