Гострий ЛИМОННО-ЯЄЧНИЙ СУП З м'ясними фрикадельками

Гострий ЛИМОННО-ЯЄЧНИЙ СУП З м'ясними фрикадельками

Інгредієнти

  • 0,5 склянки среднезерного рису, краще іспанського
  • 4 склянки курячого бульйону
  • борошно для обсипання
  • мелений чорний перець
  • 2 ч. л. дрібно нарізаної свіжої м'яти
  • 1,5 ч. л. натертої лимонної цедри
  • 2-3 великих яєчних жовтки
  • 3 ст. л. дрібно нарізаного свіжого кропу
  • сіль морська
  • 0,5 склянки свіжого лимонного соку
  • 300 г нежирного баранячого фаршу
  • 2 ст. л. дрібно рубленого солодкого лука
  • 2 гілочки кропу

Покроковий рецепт приготування

Рис промити, відварити до м'якості. Половину рису відкласти, а половину перекласти в блендер, додати до нього 1 стакан гарячого бульйону і розмолоти до стану пюре. Не вимикаючи блендер, влити яєчні жовтки і лимонний сік, ретельно перемішати. Приправити сіллю і перцем. Отриману суміш перелити в каструлю з бульйоном і поставити її на дуже слабкий вогонь. У мисці змішати баранину з цибулею і м'ятою. Додати 2 ст. л. кропу, 0,5 ч. л. лимонної цедри, 2 ч. л. солі і 0,5 ч. л. перцю, перемішати. З отриманого фаршу сформувати кульки діаметром 1,5 см, злегка присипати їх борошном, струсити надлишки і покласти їх в теплий суп. Збільшити вогонь до середнього, дати закипіти і готувати 8-10 хв., Поки не зваряться фрикадельки. Додати залишився рис, 1 ст. л. кропу і 1 ч. л. лимонної цедри, приправити за смаком сіллю і перцем. Розлити суп по тарілках, прикрасити кропом і подати на стіл.

0/5 (0 Reviews)