Таку горохову юшку найкраще – подавати з сухариками – пшеничними або житніми, які можна приготувати самостійно або купити.
Інгредієнти
- сухий горох – 1 склянка
- середня ріпка – 1 шт.
- середня морква – 1 шт.
- цибуля середнього розміру – 1 шт .
- середній корінь петрушки або селери – 1 шт.
- шинка (краще домашняя- з кісточкою) – 0, 5 кг
- кмин
- кріп для подачі
- сіль
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 Горох при необхідності переберіть, промийте і замочіть в холодній воді на 8 год. Вода повинна покривати горох весь час замочування. Потім відкиньте на сито.
Крок 2 Ріпу, моркву, цибулю і корінь петрушки (селери) наріжте невеликими скибочками. Складіть набряклий горох, шинку і скибочки овочів і коріння в каструлю з товстим дном, залийте 6 тарілками холодної води – використовуючи ті, в яких ви будете подавати суп, – і доведіть до кипіння.
Крок 3 Зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть при невеликому кипінні 2,5-3 год. За 30 хв. до готовності посоліть і додайте за смаком розтертий в ступці кмин.
Крок 4 Перед подачею вийміть шинку з каструлі, наріжте невеликими шматками і поверніть назад. Посипте юшку подрібненим кропом і подавайте. Господині на замітку
Рада гастроному. Відмінна юшка виходить і з сухих російських бобів. У магазині вони не продаються, але якщо у вас на городі є грядка з бобами & ndash; їх можна висушити і використовувати протягом всієї зими.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!