Інгредієнти
для соусу:
- зелень (петрушка, кріп)
для рису:
- вино біле сухе – 0,5 склянки
для рису:
- часник – 2-3 зубчики
- рис пропарений – 1 чашка
- копчена грудинка або корейка – 50 г
для соусу:
- борошно пшеничне – 1 ч. л.
- бульйон або вода – 0,5 чашки
для соусу :
- помідори – 4-5 стиглих м'ясистих або або томати у власному соку 500 г
для соусу:
- морква – 1 шт.
- 1 лавровий лист + 2 горошини запашного перцю
- масло рослинне – 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
для фрикадельок:
- яйця – 1 шт.
для фрикадельок:
- хлібний м'якуш і молоко для замочування
для фрикадельок:
- зелень (кріп або петрушка)
- м'ясо (фарш) – 0,5 кг
- цибуля ріпчаста – 1 шт .
Покроковий рецепт приготування
Важливо: рис промити і залити окропом! Тепер готуємо: 1. Робимо фрикадельки: м'якуш замочуємо в молоці, віджимаємо і прокручуємо через м'ясорубку разом з фаршем та цибулею, вбиваємо яйце, всипаємо рубану зелень, солимо, перчимо, вимішуємо, формуємо фрикадельки, обсмажуємо їх на рослинному маслі до скоринки з обох сторін і перекладаємо в ємність, де будемо їх потім гасити. 2. Готуємо соус: Частина перша: цибулю ріжемо кубиками, моркву тремо на крупній тертці, обсмажуємо все до золотистого кольору на рослинній олії і викладаємо зверху на фрикадельки. Частина друга: в сковороді розігріваємо олію, кладемо лавровий лист + запашний перець і хвилини три обсмажуємо. Томати можна натерти на тертці, викинувши шкірку, або обдати окропом, зняти шкірку і нарізати кубиками, в будь-якому випадку викладаємо їх на сковороду. Прогріваємо, всипаємо рубану зелень, перемішуємо, солимо, цукром, перчимо і маленькими порціями (бажано через сито) всипаємо борошно щоб не було грудок, розводимо бульйоном або водою і на слабкому вогні залишаємо на 15 хвилин, потім вливаємо до фрикадельок. Все це тушкуємо хвилин 30 до повної готовності. 3. Готуємо рис: у сковороді з високими бортами (або відразу в казанку) гріємо масло і обсмажуємо часник. Часник видаляємо. Цибулю ріжемо кубиками і обсмажуємо, додаємо грудинку, нарізану слайсами. Коли все гарненько прожариться і по максимуму віддасть жир, грудинку прибираємо. Злити воду з рису і викласти на сковороду, гарненько перемішати і дати йому насититися жирами, потім влити вино і довести до готовності. Сіль додати за смаком.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!