Інгредієнти
- 350 г Феттучіні
- 4 філе стегенець цесарки
- 100 г свинячого шпику
- 400 г свіжих або заморожених білих грибів
- 1 середня біла цибулина
- 2 гілочки орегано
- 220 мл сухого білого вина
- 150 мл вершків жирністю 30%
- оливкова олія «екстра вірджин»
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Наріжте філе стегенець цесарки акуратними продовгуватими скибочками. Цибулю очистіть і наріжте тонкими четвертинками кілець. Гриби почистіть, протріть серветкою (або ж заздалегідь розморозити, якщо гриби морожені). Наріжте гриби акуратними середніми скибочками. Шпик наріжте дрібними кубиками. Крок 2 У великій глибокій сковороді з товстим дном розігрійте 1 ст. л. оливкового масла, покладіть шпик і витоплювати 2-3 хвилини. Додайте цибулю і обсмажуйте на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин. Туди ж покладіть шматочки цесарки, обсмажуйте, помішуючи, до рум'яної скоринки, 5-7 хвилин. Влийте 150 мл вина і випарьте його наполовину. Крок 3 В іншій сковороді швидко обсмажити гриби в 2 ст. л. оливкового масла на самому сильному вогні. Перекладіть гриби в сковороду з цесаркою. Зменшіть вогонь до середнього, влийте вино, додайте листочки орегано і млоїте, час від часу помішуючи, 10 хвилин. Влийте вершки, посоліть, поперчіть і готуйте під кришкою ще 10 хвилин. Крок 4 Тим часом зваріть Феттучіні в великій кількості киплячої підсоленої води відповідно до інструкції на упаковці, що не доваривши 1 хвилину. Готові Феттучіні відкиньте на друшляк, струсіть воду і перекладіть в сковороду з цесаркою і грибами, перемішайте з соусом і прогрівайте все разом 1 хвилину. Подавайте негайно, посипавши в тарілках перцем. До речі
Якщо ви готуєте пасту для всієї родини, в тому числі і для дітей, або довше випарюйте вино, або замініть його бульйоном (м'ясним або овочевим).
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!